filtr komorowy(wewnętrzny)

podziel się pomysłami
ODPOWIEDZ
Rysiu

filtr komorowy(wewnętrzny)

Post autor: Rysiu »

W najbliższym czasie chciałbym kupić nowe akwa 350 L. Myślałem o sumpie lecz zdecydowałem że nie jest mi potrzebna tak duża filtracja i zdecydowałem się na zrobienie czegoś we wnętrzu akwa(coś na zasadzie filtra przelewowego jak np. w http://allegro.pl/item948792395_sera_ma ... rskie.html). Będzie to robione z szyb i będzie w sumie z 5/6 komór i objętość 50L i zostanie 300L.

Dlatego mam jedno pytanie te komory mogę posklejać sylikonem akwrystycznym czy są jakieś inne kleje do awka szybko schnące????

Chciałbym się w sumie tylko dowiedzieć czy jest coś szybko schnącego i czy moglibyście podawać firmy.

THX z góry za odp.

Awatar użytkownika
cina

Post autor: cina »

No jak do klejenia w akwarium to tylko silikon akwarystyczny, przynajmniej ja nie znam nic innego.

BTW link to allegro nie działa.

Vendredi
Moderator

Post autor: Vendredi »

Sylikon najlepszy bo jest trwały ale tez trochę elastyczny więc nie przenosci bezpośrednio naprężeń. Pozatym on schnie 24 H to tez nie aż tak długo. No i ma ten plus, że jest w całości bezpieczny dla naszych pupili. Nie masz się co zastanawiać tylko zakupić tube sylikonu akwarystycznego marki soudal w castoramie są za 20zł i jest go naprawdę dużo i spokojnie wystarczy.

Rysiu

Post autor: Rysiu »

THX za odpowiedzi, zostanę jednak przy sylikonie akwarystycznym.

ODPOWIEDZ

Wróć do „DIY [Zrób to Sam]”