Cześć
Mam od miesiąca akwarium 60x30x40 72 litry ukierunkowane na cztery muszlowce wielopręgie z Jeziora Tanganika. Czy nietaktem byłoby dokupić jeszcze parkę Neolamprologus falcicula cygnus za 80 polskich złotych? Zależy mi na tym żeby widzieć ryby z Jeziora Tanganika nie tylko przy dnie jak to lubią pływać moje cztery Neolamprologus multifasciatus.
Pozdrawiam nowych kolegów :)
mateuszek
Czy Neolamprologus falcicula cygnus jest ok?
Czy Neolamprologus falcicula cygnus jest ok?
WROMAK 60x30x40 72 L +
4 muszlowce wielopręgie
GG:9988230
4 muszlowce wielopręgie
GG:9988230
Witaj, Multiki to tylko i wylacznie rybki ktore plywaja przy dnie, w dodatku potrzebuja muszelek slimaka do rozmnazania sie, jesli interesuje Cie cos co plywaloby w srodkowej czesci akwarium to dorzuc sobie do tego Neolamprologus Lelelupi, lecz jesli chcesz jakiekolwiek ryby plywaly Ci w gornych partiach zbiornika koniecznie zbuduj im polki skalne z piaskowca ktory nie tylko da kryjowki dla szczelinowcow, ale i dobrze wplynie na parametry wody, dodoatkowo dla multifasciatusow zalecany jest dropbny piasek kwarcowy dzieki ktoremu te sympatyczne rybki beda mogly wyznaczac swoje rewiry, (zamiast piasku moze byc tez uzyty drobny zwirek) Neolamprologus falcicula to odmiana ksiezniczki o ile sie nie myle i one tez lubia plywac przy dnie zbiornika ;) lecz gwarantuje Ci ze multiki nie beda sie chcialy dzielic swoim cennym miejscem i dojdzie do sporych klotni
W swoim zbiorniku trzymam multiki lelelupy i Calvus z tym ze te ostatnie bardzo zadko chca sie pokazywac, jesli masz pytania co do tanganiki smialo pisz, cos poradzimy ;)
W swoim zbiorniku trzymam multiki lelelupy i Calvus z tym ze te ostatnie bardzo zadko chca sie pokazywac, jesli masz pytania co do tanganiki smialo pisz, cos poradzimy ;)
Ostatnio zmieniony 2012-11-04, 14:29 przez padrem, łącznie zmieniany 1 raz.