mały problem..
mały problem..
Mam 500 l dość mocno obsadzone roślinami i mały problem ..hmm żadne ryby mi nie pasują ! Miałem już proporczykowce szczupieńczyki i etc. Wszystko sprzedałem .dziś pływa 30 otosków (od samego początku)i 8 bojowników.(też do wymiany) Skłaniam się ku paletkom ale nie wiem czy to dobry pomysł ..proszę o sugestie w temacie 

http://kdk1.blogspot.com/2008/11/modrook-gertrudy.html
Kupione w Kakadu.
Kupione w Kakadu.
-
Interes się jednak kręci, ile mają klientów o każdej porze? Mnóstwo, każdy chce przyjść, popatrzeć i się skusi. Jak nie zna konkurencji (giełdy np.) to bierze... Dogodna lokalizacja - jak ktoś idzie po ciuchy to wejdzie i popatrzy. Jeśli chodzi o sprzęt to jeszcze droższy jest zoo-market na Brukowej co się tak reklamują... Myślałem, że ceny będą zbliżone do hurtowych a tu
grzałki droższe niż w kakadu 

Normalne- każdy sklep ma swój "target", zakupów w MAnufakturze ( nie licząc Reala i Rossmana) raczej nie robią ludzie o moich zarobkach, tylko dość dobrze sytuowani- często idą kupować rybki do pierwszego akwarium dla dzieci- a z dziećmi jest tak, że ta i tamta rybka się podoba, chcą mieć teraz, zaraz, wszystko w jednym miejscu- mało komu chce się jeździć tak jak ja np jeździłam- po tani żwirek, potem po roślinki do użytkowników forum, czekać ileś dni na dojrzenie akwarium, wpuszczać ryby po kolei.
I Kakadu spełnia te warunki całkiem nieźle.
Zresztą nie ma co wieszać na nich psów- ryby naprawdę w porównaniu z wieloma sklepami- mają się nieźle. Krasie mają wielki zbiornik, nawet w małych rybnych zupach są akceptowalne dna, czasem jakaś roślinka się trafi.......
Jedyne na co zwróciłam uwagę- w kilku akwariach pływało parę martwych sztuk...... ale przy takich rozmiarach sklepu zdarza się.
I Kakadu spełnia te warunki całkiem nieźle.
Zresztą nie ma co wieszać na nich psów- ryby naprawdę w porównaniu z wieloma sklepami- mają się nieźle. Krasie mają wielki zbiornik, nawet w małych rybnych zupach są akceptowalne dna, czasem jakaś roślinka się trafi.......
Jedyne na co zwróciłam uwagę- w kilku akwariach pływało parę martwych sztuk...... ale przy takich rozmiarach sklepu zdarza się.