mały problem..

ODPOWIEDZ
piona3

mały problem..

Post autor: piona3 »

Mam 500 l dość mocno obsadzone roślinami i mały problem ..hmm żadne ryby mi nie pasują ! Miałem już proporczykowce szczupieńczyki i etc. Wszystko sprzedałem .dziś pływa 30 otosków (od samego początku)i 8 bojowników.(też do wymiany) Skłaniam się ku paletkom ale nie wiem czy to dobry pomysł ..proszę o sugestie w temacie 8-)

discus6

Post autor: discus6 »

piona3 pisze:hmm żadne ryby mi nie pasują
Ja mam odwrotnie.Wszystkie mi pasują tylko akwariów już nie mam gdzie stawiać :mrgreen: .
discus6

piona3

A pytanie z innej beczki..Czy w łodzi kupię gdzieś Pseudomugil Gertrudae???

Awatar użytkownika
kdk
Kontakt:

Post autor: kdk »

piona3

ok ,dziękuje jutro sprawdzę..pozd.

piona3

To całe kakadu to porażka ! ceny kosmos ,oferta to jedna wielka lipa !!! King u siebie ma 100000 razy większy wybór (o cenach nie wspomnę)..

queen

Post autor: queen »

Bo Kakadu jest tylko do popatrzenia. :)

Też mnie zadziwiają ich ceny........ 8-)

piona3

Ja rozumie trzeba opłacić lokal ,robotników do sprzątania gówien pogadach ..ale trzeba mieć jakąś ofertę handlową !! a tam jest wielki jeden szajs !! i jeszcze w jakimś akwa widziałem gumową rybkę nemo (amphiprion ocellaris)

Nuclear1991

Post autor: Nuclear1991 »

Interes się jednak kręci, ile mają klientów o każdej porze? Mnóstwo, każdy chce przyjść, popatrzeć i się skusi. Jak nie zna konkurencji (giełdy np.) to bierze... Dogodna lokalizacja - jak ktoś idzie po ciuchy to wejdzie i popatrzy. Jeśli chodzi o sprzęt to jeszcze droższy jest zoo-market na Brukowej co się tak reklamują... Myślałem, że ceny będą zbliżone do hurtowych a tu :shock: grzałki droższe niż w kakadu :!:

queen

Post autor: queen »

Normalne- każdy sklep ma swój "target", zakupów w MAnufakturze ( nie licząc Reala i Rossmana) raczej nie robią ludzie o moich zarobkach, tylko dość dobrze sytuowani- często idą kupować rybki do pierwszego akwarium dla dzieci- a z dziećmi jest tak, że ta i tamta rybka się podoba, chcą mieć teraz, zaraz, wszystko w jednym miejscu- mało komu chce się jeździć tak jak ja np jeździłam- po tani żwirek, potem po roślinki do użytkowników forum, czekać ileś dni na dojrzenie akwarium, wpuszczać ryby po kolei.

I Kakadu spełnia te warunki całkiem nieźle.
Zresztą nie ma co wieszać na nich psów- ryby naprawdę w porównaniu z wieloma sklepami- mają się nieźle. Krasie mają wielki zbiornik, nawet w małych rybnych zupach są akceptowalne dna, czasem jakaś roślinka się trafi.......

Jedyne na co zwróciłam uwagę- w kilku akwariach pływało parę martwych sztuk...... ale przy takich rozmiarach sklepu zdarza się. :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ryby”