[1000] Ogólne (z dyskowcami)
Z ostatniej chwili:
Jakiś czas temu chciałem się pozbyć 2 szt. P. Meeki - jedna padła zamęczona przez drugą (chyba to były dwa samce). Chłopak pływał sobie samotnie przez jakiś czas aż w końcu podjąłem decyzję że zostaje i dokupiłem partnerkę... Po 2-3 dniach złożyły ikrę i teraz mają zajęcie
Pozdrawiam
Jakiś czas temu chciałem się pozbyć 2 szt. P. Meeki - jedna padła zamęczona przez drugą (chyba to były dwa samce). Chłopak pływał sobie samotnie przez jakiś czas aż w końcu podjąłem decyzję że zostaje i dokupiłem partnerkę... Po 2-3 dniach złożyły ikrę i teraz mają zajęcie

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony 2012-12-30, 21:37 przez rszewcz, łącznie zmieniany 1 raz.
Zdecydowanie tak - Barwniaki młode mają 1,5-2 cm - jest ok. 10 szt. - jeśli Ty albo ktoś je chce - daj znać to zacznę łowy (tym bardziej, że się znowu rozmnożyły...). Glonojady też chętnie oddam.Incognito pisze:Pozbycie się g. syjamskich, barwniaków
Fajne są - tylko po co to się mnożyIncognito pisze: zdecydowałeś się dodać p.meekce partnerkę ;)

Bufor bezpieczeństwa wynosi około 30-40 cm od gniazda - w tym obszarze każdy obrywa..., Palety są przeganiane "kulturalnie" - jednak rozmiar wymusza trochę respektu3runer pisze:jak reszta obsady się zachowuje i reakcja rodziców na inne ryby??

Jak się szybko pojawiły tak szybko znikły (po trzech dniach) - rodzice musze się jeszcze duużo nauczyć - za szybko je wyprowadziły na otwartą przestrzeń. Z drugiej strony nie będzie problemu z odłowemking pisze:jak będziesz miał młode ok 1cm to kupuje co się uchowa...

Wystarcza na około 3 miesiącesyjon pisze:Butla co2 tylko 2 kg ?.....na ile Ci to starcza? chyba że źle wyczytałem
Takie plany są, ale na razie niezbyt konretnenefrete1 pisze:Imponujące akwarium, a pojawienie się korzeni sprawia, że podoba mi się co raz bardziej. W duchu liczę na co raz to więcej korzennych elementów

Dziękuje za dobre słowoking pisze:Jesteś mistrzu!! to akwarium wygląda super, a nie wierzyłem ze się uda:)

PS. Meeki znowu się rozmnożyły - ciekawe jak im tym razem pójdzie...
Ostatnio zmieniony 2013-01-28, 18:56 przez rszewcz, łącznie zmieniany 1 raz.
No śliczna rodzinka
i bardzo ładny baniaczek gratuluję .

Moje szkiełko
http://akwarysci.com/forum/viewtopic.php?p=83723#83723
http://akwarysci.com/forum/viewtopic.php?p=83723#83723