300 L [Roman Blaźniak-Roślinne]

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bolek1984

Post autor: Bolek1984 »

Nie oswietlenie jest takie jak wcześniej <3 x54W> ale fotki są robione innym aparatem i dlatego taki efekt :mrgreen: ale niestety aparat pożyczony.
Panele, Podbitki - Solidnie

Pozdrawiam
Romek

Awatar użytkownika
strzaalkaa

Post autor: strzaalkaa »

cudne masz te skalary :)
Pedagog ...w trakcie studiów :)

Kobieta wybaczy ci wszystko...prócz tego ,że jej nie kochasz..

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek »

Zarosło :)
Pisze się na jakieś przycinki ;p

Awatar użytkownika
Bolek1984

Jeżeli coś przycinam to ogloszenia pojawiają się w dziale giełda więc zapraszam jak coś :mrgreen:

Pozdrawiam
Romek

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Fajny baniaczek wyszedł.
No i jak się sprawuje 50mm?
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
Bolek1984

Lukiki pisze:No i jak się sprawuje 50mm?
Wiesz co ciężko mi powiedzieć <nie wiem zbytnio jeszcze co od niego mam oczekiwać :-D bo dopiero stawiam pierwsze kroki z butlą i nawozami ale podawać podaje co2 do zbiornika :mrgreen: i mam nadzieje że dobrze go rozpuszcza-według testu wychodzi zielony kolor to chyba dobre stężenie gazu??? Roślinki rosną co widać na fotkach tylko jeszcze aromatica nieśmiało ale coś tam rośnie>

Pozdrawiam
Romek

Lukiki

Bolek1984 pisze: tylko jeszcze aromatica nieśmiało ale coś tam rośnie
Jak dojdzie Ci do wysokości deszczownicy,to będzie dopiero hulała w górę.
Bolek1984 pisze:nie wiem zbytnio jeszcze co od niego mam oczekiwać
Ale on wie czego oczekiwać od Ciebie,by cały czas wypuszczał drobinki gazu,a mianowicie najlepiej co tydzień czyścić mu spiek.
Filmy

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
Bolek1984

Lukiki pisze:Jak dojdzie Ci do wysokości deszczownicy,to będzie dopiero hulała w górę.
im bliżej światła to bardziej hula mam rozumieć <to już od czasu zakupu wykonała połowe drogi do deszczownicy więc trzeba tylko czekać>
Lukiki pisze:Ale on wie czego oczekiwać od Ciebie,by cały czas wypuszczał drobinki gazu,a mianowicie najlepiej co tydzień czyścić mu spiek.
o a tu dobrze wiedzieć bo nie wiedziałem że trzeba go czyścić. A właśnie nie wiem czy nie wypuszcza za grubych drobinek gazu <ciekawe czy większość gazu nie idzie do pokoju>przy powierzchni są już drobne bąbelki ale jeszcze są i dopiero znikają jak się spotkają z powierzchnią wody. Tak ma być?

Pozdrawiam
Romek

Lukiki

Bolek1984 pisze:o a tu dobrze wiedzieć bo nie wiedziałem że trzeba go czyścić.
Jak nie wyczyścisz regularnie,to porośnie osadem,glonem,który uniemożliwi z niego ucieczkę drobnych bąbli gazu,a wydobywać się będą tylko grube,a jeśli teraz są grube,to odrobinę zmniejsz ciśnienie.
Filmy

Awatar użytkownika
Bolek1984

Lukiki pisze:Jak nie wyczyścisz regularnie,to porośnie osadem,glonem,który uniemożliwi z niego ucieczkę drobnych bąbli gazu
Zaraz właśnie to uczynie bo troche zaszedł glonem i zobacze jak będzie <jak coś to zmniejsze ciśnienie>

Pozdrawiam
Romek

RafCar

Post autor: RafCar »

Też próbje osiągnąć taki efekt ale w 120l. Co do akwarium to super Ci to wyszło, pewnie w rzeczywistości to jeszcze lepiej wygląda. A jakie nawozy stosujesz?

Awatar użytkownika
Bolek1984

Na żywo wygląda nawet ale zawsze może wyglądać jeszcze lepiej<daleko mi jeszcze do zaje... zbiorników które można zobaczyć również na "naszym" forum>

A jeśli chodzi o nawożenie to obecnie stosuje nawóz z allegro taki jak poniżej w linku

http://allegro.pl/nawoz-dla-roslin-k2s0 ... 91739.html

ale już zamówiłem sole i będe coś kombinował samemu <teraz mam urlop i troche mogłem o tym poczytać i chce spróbować własnych sił>Niby przy tym nawozie rośnie wszystko ale w testach jak robie to są duże braki.

Pozdrawiam
Romek

RafCar

Też miałem go zakupić ale ktoś mi proponował pmdd.

Awatar użytkownika
Bolek1984

No to ja już leje obecnie podwójną dawkę i tak są braki <niby napisane jest w aukcji że można lać nawet potrójną dawkę jeżeli ma sie spełnione wymagane warunki ale ja postanowiłem dozować sole na własną ręke - zobaczymy jakie będą efekty>

Pozdrawiam
Romek

RafCar

zobacze co będzie po użyciu tego pmdd. Ale widać że coś daje ten nawóz z allegro.

ODPOWIEDZ

Wróć do „300 - ∞ litrów”