Kalpaw pisze:Kolego po pierwsze to nie dokupiłem a dostałem zarówno akwarium jak i ryby
Ktoś Ci w takim razie zrobił niebyt dobry prezent... nie dość, że zwierzaków na prezent się nie kupuje bo nie wiadomo czy obdarowany będzie tego chciał to jeszcze jak się to robi to winno się z głową. A tu ktoś mocno przesadził.
Kalpaw pisze:chce jedynie je udoskonalić i nie wiem czemu twierdzisz że nie chce wysłuchać innych podpowiedzi, naprawdę chcę jeśli twierdzisz że zbędne będzie dorzucanie następnych ryb to to powiedz.
Jeśli chcesz mi pomóc to coś zaproponuj, powiedz ile rybek tego rodzaju powinno żyć w tym pudełeczku??
Jeśli byłoby to 420 a nie 240 to może aktualną obsadę można by utrzymać. Jednak aktualnie powinieneś zdecydować. Albo zostaje pawiooka, albo zostają ziemiojady (nie wiem ile ich masz, ale i dla małej grupki tych ryb to tak na siłę mocno, pojedynczych ryb nie ma co męczyć), albo zostawiasz severum. Zbrojniki też bym zredukował, to są ryby mocno brudzące.
Co do roślin, to przy pawiookich albo plastik jeśli ktoś lubi, ale lepiej wcale moim zdaniem. Rzecz gustu. Irku, nawet anubias przy tej rybie nie ma szans.
Kalpaw pisze:
W przyszłości jeszcze:Managuańska, Diamentowa i szmaragdowa.
Taaaaa, jasne... nawet u siebie w 720 litrach bałbym się robić taką kombinację. Zwróć uwagę, że lepiej trzymać ryby z jednego gatunku w małej grupie niż z każdego po jednej sztuce. Zupełnie inaczej się zachowują. Tak to Ci pawiooka wszystko zdominuje. Powinieneś się na coś zdecydować. Jeśli pozostaniesz przy swoich planach, nie dziw się na dalszą krytykę.