250 l [Black Water]Tuż przy brzegu Rio Negro - megalomaniacc
- megalomaniacc
- Moderator
17-11-2008
No wiem mi osobiscie tez cos nie gra z tymi korzeniami po lewej dlatego bede cos zmianial przy podmianie moze jutro
edit:
No przy podmianie zmieniłe diametralnie aranzacje - wyjalem doslownie wszystko, rosliny tez. Obecny zdecydowanie lepiej mi sie podoba, jest podobny do poprzedniego gdyz korzenie stoja po tych samych stronach onaczej niestety sie nie dalo ale teraz sa tez rosliny wiec prezentuje sie o wiele lepiej. Zdjecia wstawie jak woda sie "wyciszy" bo na chwile obcena jest masakra, zatem zobaczycie "nowe, stare" dzielo jutro
No wiem mi osobiscie tez cos nie gra z tymi korzeniami po lewej dlatego bede cos zmianial przy podmianie moze jutro
edit:
No przy podmianie zmieniłe diametralnie aranzacje - wyjalem doslownie wszystko, rosliny tez. Obecny zdecydowanie lepiej mi sie podoba, jest podobny do poprzedniego gdyz korzenie stoja po tych samych stronach onaczej niestety sie nie dalo ale teraz sa tez rosliny wiec prezentuje sie o wiele lepiej. Zdjecia wstawie jak woda sie "wyciszy" bo na chwile obcena jest masakra, zatem zobaczycie "nowe, stare" dzielo jutro
Ostatnio zmieniony 2009-01-28, 15:53 przez megalomaniacc, łącznie zmieniany 1 raz.
- megalomaniacc
- Moderator
- megalomaniacc
- Moderator
Witam! ;)

Pozdrawiam, diablo33.
Sorka, że spytam, a nadawały by się taki od wierzby mandżurskiejmegalomaniacc pisze:drobnymi "pokreconymi"galazkami

Pozdrawiam, diablo33.
Ostatnio zmieniony 2008-11-18, 16:20 przez diablo33, łącznie zmieniany 1 raz.
- megalomaniacc
- Moderator
delete proszę, pomyłkowe powtórzenie, sam nie mogłem skasować
Ostatnio zmieniony 2008-11-18, 16:53 przez cmepro, łącznie zmieniany 1 raz.
[9L] Korytko: ?
[12L] Corner: White Pearl | Clithon Corona
[20L] Green Tank: Babaulti | Red Cherry | Clithon Corona
http://www.akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=98
Nadaje się ale ponoć na krótką metę, podobnie jak z bambus. Wiadomo trzeba postępować jak z korzeniem żeby oczyścić ją, ale ponoć z czasem gnije i trzeba wymienić na nowe pędy.diablo33 pisze:a nadawały by się taki od wierzby mandżurskiej![]()
![]()

zdjęcie podlinkowane z pl.wikipedia.org
Ostatnio zmieniony 2008-11-18, 16:52 przez cmepro, łącznie zmieniany 1 raz.
[9L] Korytko: ?
Witam! 
Bo mam parę takich wierzb na działce 
Pozdrawiam, diablo33.

To prawda. Ale ja jednak bym spróbował, zawsze można go wymieniać (nie jest trudny w zdobyciu). Jak by co mogę trochę wam tego daćcmepro pisze:Nadaje się ale ponoć na krótką metę

Z bambusem jest ciut inaczej, wystarczy go spreparować. Tzn. wyciągnąć z środka cały miąsz, wygotować, zalać sylikonem akwarystycznym.cmepro pisze:podobnie jak z bambus
Pozdrawiam, diablo33.
[36L] - Czeka na wielki restart, służy jako przechowalnik.
[36L] - kolejny zbiornik - 4 x Clinthony - planowane WP
W planach kolejne zbiorniki....
[36L] - kolejny zbiornik - 4 x Clinthony - planowane WP
W planach kolejne zbiorniki....
- megalomaniacc
- Moderator
no zobacze co znajde w lagiewnikachw niedziele, na pewno liscie :D galezie na pewno tez sie jakies znajda :D.
Postaram sie uzbierac wiecej moze komus sie przydadza :D
Co mnie dzis "rozweselilo" :) Dicrossusy zlozyly ikre :D, samiczka wojowniczo odgania wszystkich od liscia na ktorym jest ikra, czekam na dalszy rozwoj sytulacji
edit:
Poprawka 2 samiczki zlozyly ikre :D <radocha>
Postaram sie uzbierac wiecej moze komus sie przydadza :D
Co mnie dzis "rozweselilo" :) Dicrossusy zlozyly ikre :D, samiczka wojowniczo odgania wszystkich od liscia na ktorym jest ikra, czekam na dalszy rozwoj sytulacji
edit:
Poprawka 2 samiczki zlozyly ikre :D <radocha>