[200L] - Powrót do Korzeni
Czwartego dnia podmieniłem 30% wody a parametry na piąty dzień wyglądają następująco:
KH - 11
GH - 13
pH - 6
NO3 - 0
PO4 - 0.1
NO2 - 0
NH3 - 0
KH - 11
GH - 13
pH - 6
NO3 - 0
PO4 - 0.1
NO2 - 0
NH3 - 0
Ostatnio zmieniony 2012-09-25, 11:42 przez Prospero, łącznie zmieniany 1 raz.
Działaj kolego, czekamy na wyniki za jakis czas, teraz to dopiero raczkuje. Nie ma co sie przejmować teraz, jest tak, za tydzien dwa będzie inaczej. Zielsko podrosnie, dosadzisz czegoś , przestawisz, odejmiesz. Będzie ładnie
Trzymamy kciuki i nie rób tak tych testów co chwilka, szkoda kropelek. Względnie interesuje Cie azot i fosfor - to czasami mozna i warto zmierzyć dla oszacowania pi razy oko ile czego jest. Nie wal niczego na pałę. Pzdr.

Łukasz

Jedyną rzeczą jaka idzie to małe ilości Potasu nic więcej no i CO2.
A widzisz! Skłamał bym bo jednak planuję. Wywalić groluxa tylko nie mam kiedy się wybrać po inne światło.
Ostatnio zmieniony 2012-09-25, 14:55 przez Prospero, łącznie zmieniany 2 razy.
- krzych0062
- krzych0062
Mi tak działo się z eleocharisem w żelu,długo nie rósł,ciągle coś go atakowało.
Doszedłem do wniosku,że taki ''żelik'' nie lubi być w startującym baniaku.
Myślę,że jak wszystko będzie rosło,to za 3 miesiące powinien być,to zbiornik godny uwagi na dłużej.
Doszedłem do wniosku,że taki ''żelik'' nie lubi być w startującym baniaku.
Myślę,że jak wszystko będzie rosło,to za 3 miesiące powinien być,to zbiornik godny uwagi na dłużej.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
Jak widać zapewne na fotkach w tych glutach są jasne listki... są to świeże listki tylko jak się pozbyć tych starych zgniłych? Ciąć mało wygodnie bo nie mam super wygiętych nożyczek itp...??
Ogólnie mam mały problem z pH dość szybko mi spada z 7.4 do 6 przez ~6-8h już chyba bardziej CO2 nie mogę skręcić. Nigdy nie miałem takich jajec nawet na atomizerze a teraz mam zwykły tani spiek!
Ogólnie mam mały problem z pH dość szybko mi spada z 7.4 do 6 przez ~6-8h już chyba bardziej CO2 nie mogę skręcić. Nigdy nie miałem takich jajec nawet na atomizerze a teraz mam zwykły tani spiek!
Ostatnio zmieniony 2012-10-05, 14:17 przez Prospero, łącznie zmieniany 1 raz.
Masz bardzo duże skoki Ph, czyżby te bakterie?? U mnie to nie wystąpiło, chociaż przyducha była. Odnośnie tych fafrocli na eleocharisie tak to wygląda, niestety z tym. Kiedyś wziąłem jedną sadzonkę - żelka ( chyba od Łukasza własnie, to było wtedy kiedy startował obecny aranż, na próbe, wsadziłem i tak wyglądąła. Usunąłem wężykiem i obciąłem te syfki. Zostawiłem w spokoju. Po jakimś miesiącu półtora odbiła i dalej szła. Powodzenia zatem, to co odpadnie odessij wężykiem i tyle. Albo inne wyjście, usuń w ogóle i narazie bez trawnika. Jak akwarium dojrzeje za jakiś miesiąc dwa posadzisz docelowy trawnik, tyle. Dla porównania, na start wsadzałem małego heńka "cuba", wszystko w żelu i nie było problemów, delikatnie tyko zmarniał ale może w 20%, i szybko ruszył stając się zaraz zieloniutki.
Ostatnio zmieniony 2012-10-05, 15:35 przez lukaszLDZ, łącznie zmieniany 2 razy.
Łukasz