200L [dekoracyjne] - by Imrasil
Ładnie to wygląda choć surowo .
Ja na twoim miejscu bym przełozył ten kamien z prawej na lewą bo jest od nich za bardzo oderwany i całość przesunął delikalnie w stronę środka. Wiem że lewa zostanie wtedy goła a taki ułożenie bedzie bardziej podchodziło pod nature albo przynajmniej zamienił miejscami te dwa po prawej.
Ale to tylko taki domysły.
BTW. Kamyki wspaniałe :) ile kosztowały że tak zapytam??
Ja na twoim miejscu bym przełozył ten kamien z prawej na lewą bo jest od nich za bardzo oderwany i całość przesunął delikalnie w stronę środka. Wiem że lewa zostanie wtedy goła a taki ułożenie bedzie bardziej podchodziło pod nature albo przynajmniej zamienił miejscami te dwa po prawej.
Ale to tylko taki domysły.
BTW. Kamyki wspaniałe :) ile kosztowały że tak zapytam??
Ostatnio zmieniony 2009-05-25, 18:18 przez Vendredi, łącznie zmieniany 1 raz.
Kamienie na razie zostawię tak jak są podoba mi się ich faktura z tej strony :)
Surowo - fakt ... powód prozaiczny. Człowiek który miał mi załatwić płytę na szafkę robił to 3 tygodnie , a w tym czasie zielenina od baq zmieniła właściciela :( A tak miałbym ładny trawniczek itp, itd ...
BTW: Manten Stone w większości sklepów 18 PLN / kg
Surowo - fakt ... powód prozaiczny. Człowiek który miał mi załatwić płytę na szafkę robił to 3 tygodnie , a w tym czasie zielenina od baq zmieniła właściciela :( A tak miałbym ładny trawniczek itp, itd ...
BTW: Manten Stone w większości sklepów 18 PLN / kg
sorrrrrry pokaż mi ten sklep gdzie Manteny sa po 18zł/kg :)
to co w większosci sklepów jest "porównywalne" z Mantenami ADA jest super ale do Malawi albo Tangi :) typowy wapień tylko z wyglądu przypominający Manteny chodzi mi o szczeliny i pęknięcia , nawet kolor jest rózny od Mantenów
chyba ze mówimy o jakimś pokątnym źródle ale to już inna bajka , cana Mantenów moim zdaniem jest "sztucznie" odgórnie tak kształtowana aby to był kamień dla "elit" :)
to co w większosci sklepów jest "porównywalne" z Mantenami ADA jest super ale do Malawi albo Tangi :) typowy wapień tylko z wyglądu przypominający Manteny chodzi mi o szczeliny i pęknięcia , nawet kolor jest rózny od Mantenów
chyba ze mówimy o jakimś pokątnym źródle ale to już inna bajka , cana Mantenów moim zdaniem jest "sztucznie" odgórnie tak kształtowana aby to był kamień dla "elit" :)
Witam
no coz obawiam sie ze nie sa za bardzo podobne do manten stonow
wiem bo sam to przerabialem
podejrzewam ze sa to jakies kamienie aqua-art'u
maja naprawde fajne kamyki
http://mcten.pl/index.php/cPath/68
pozdrawiam
Andrzej
no coz obawiam sie ze nie sa za bardzo podobne do manten stonow
wiem bo sam to przerabialem
podejrzewam ze sa to jakies kamienie aqua-art'u
maja naprawde fajne kamyki
http://mcten.pl/index.php/cPath/68
pozdrawiam
Andrzej
No cóż ... w takim razie jestem szczęśliwym posiadaczem jakichś kamieni :)
Ważne że mi się podobają - a czy nazywają się Manten czy skała ... detal :)
Ważne że mi się podobają - a czy nazywają się Manten czy skała ... detal :)
Ostatnio zmieniony 2009-06-19, 07:48 przez imrasil, łącznie zmieniany 2 razy.

Fotka robiona komórczakiem - akumulatory do aparatu padły :(
PH = 7,4
GH = 14 ( ? ) - skąd takie wysokie ?
KH = 8 ( ? ) - skąd takie wysokie ?
NO3 = 0
NH4 = 0
Z żyjątek na razie tylko ampularie i delikatny zielony glon na kamieniach :)
Na prawo i w okolicach kamieni trafi jeszcze blyxa japonica ( ponikło igłowate które tam było niestety nie przyjęło się za dobrze :/ )
Nie wiem jeszcze jak zagospodarować środek aby połączyć wszystko w spójną całość.
Stabilizacja myślę że już jest - po tygodniu od zalania NH4=0,2 NO3=35 ; teraz 0 - wygląda na to że teraz roślinki wsuwają na bieżąco.
Ostatnio zmieniony 2009-06-19, 09:12 przez imrasil, łącznie zmieniany 1 raz.