Ciekwie wygląda
Już mam chyba obsade do swojego baniaka jutro jade do sklepu dowiedzieć sie co bede miał do dostania
Trzciniaka, wegorki, szczupienczyki pewnie dostane od ręki.
Liścienie pewnie na zamówienie
Sum Pseudomystus siamensis juz pływa w baniaku
Dzisiaj w sklepie zobaczyłem bardzo ciekawe sumiki(PICTUS), są bardzo żywe, pływają po calym akwarium, prawie jak rekiny, rosną do około 15 cm wiec nie duże nie małe, nie są bardzo agresywne ( uważam to za +) jedynie co mi się w nich nie podoba to cena..
bo okolo 30 zł za szt. Ale na pewno wzbogace akwarium o pare takich sztuk:)
Fotki:
Ostatnio zmieniony 2011-12-07, 20:55 przez Radzimierz, łącznie zmieniany 1 raz.
Trzymałem pictusy i są to ciekawe ryby. Bardzo żywe, ciągle pływają po całym akwarium, nie tylko przy dnie. Ale... mój wielopłetwiec ornatowy był na tyle duży, że mimo wszystko zdołał złapać jedną sztukę. Nie wiem jak to zrobił, bo te sumy to prawdziwe torpedy. Potem sumików się pozbyłem, coby zapobiec dalszym polowaniom. Jeśli sumy trzymane by były od małego z młodym wielopłetwcem to myślę, że można je połączyć.
Sporo ryb można połączyć jeśli są trzymane od małego, i cos w tym jest, u mnie tak bedzie na pewno bo te pictusy w sklepie są wieksze od moich polypterusów.
dzięki moim układom udało sie kupic 2 sztuki za 35 zł. Aktualnie mają się dobrze, pływają jak szalone po całym akwa, prawie wgl nie siedzą, przy karmieniu uaktywnia im się ''berserker'' bo gdy tylko coś wyczują to szaleją po akwarium, zrobił bym zdj. ale cały czas pływają i ciężko uchwycić cos wyraźnego.
Radzimierz pisze: dzięki niezliczonej ilosci swiderkow tlen sie uwalnia. Czesto mozna zobaczyc jak babelki uciekaja z piasku:)
A czy aby nie jest to przypadkiem inny gaz? Przyznam, że nie słyszałem, by dzięki świderkom z ziemi uwalniał się tlen...Fakt...mam znikome doświadczenie z "ziemniakiem"
Zolwik...czy Twój post jest odpowiedzią na me pytanie? Bo co do przydatności tych ślimaków w akwa nie musisz mnie uświadamiać...obojętnie jakie by nie było podłoże
Ja zadałem konkretne pytanie poparte moimi wątpliwościami co do tych "bąbelków"
Spoko...mam wszystkie n-ry...ostatni również Poczytam i się ustosunkuję
________ edit___________
Hm...napisz mi na pw o co Ci chodzi z tymi świderkami? O to jedno zdanie? Sorki, ale chyba niezbyt mnie zrozumiałeś z tymi "bąbelkami"
Ostatnio zmieniony 2011-12-21, 22:47 przez krzych0062, łącznie zmieniany 1 raz.