240 l - Stan na dzień 27-03-09 ostatnia strona

michal.koz

Post autor: michal.koz »

Tęczanki neonowe dorastają do 5-6cm więc chyba nie będzie tak źle. Najmniej osiem wypadałoby ich trzymać. Będzie dobrze:) Czym Ty je najczęściej karmisz jeśli można wiedzieć?

Awatar użytkownika
Mechanic
Kontakt:

Post autor: Mechanic »

Ja teczanek narazie nie posiadam, bo akwa 325l jest w fazie tworzenia. :mrgreen:
Swoje rybki karmie suchymi pokarmami Sery i mrozona ochotka+wodzien.
Zywego nie daje, bo mozna przywlec choroby...

michal.koz

Powiem Ci że żywa dafnia i wodzień najlepiej im smakuje, suchy też dostają, ale już jedzą bez takiego entuzjazmu:) Ciekawe czy w mrożonym na pewno nie ma żadnego syfu?! No nic pożyjemy zobaczymy:)

Awatar użytkownika
megalomaniacc
Moderator

Post autor: megalomaniacc »

Jeśli chodzi o akwarium: korzeń "wyczesany" o czym pisał gdzie indziej ;) Nie preferuje roślinych baniaków ale przy tym korzeniu jeszcze torche musi zarosnąc aby sie skupiał na sobie całej uwagi o czym pisali inni.
Jeśli chodzi o obsad: jak zapewnisz kiryską dobre kryjówki na pewno ich stado Ci sie powiększy. Neony - albo dokupisz jeszcze kilka-naście albo dasz sobie z nim w ogóle spokój.

Teraz sam temat: wiem ze czas jest do końca lutego ale na litośc jak mam w każde zdjęcie wchodzi najpierw klikając je tutaj a pozniej na fotosiku to mnie krew zalewa :-> wiec prosze o poprawienie. Nazwe tematu prosze również poprawic
Obrazek

michal.koz

Aktualizacja. Stan na dzień 08-02-09

Witam wszystkich. Baniak póki co rozwija się według mnie nieźle choć zawsze mogłoby być lepiej. Doszedł jeszcze mech taiwan na korzonek. Glonów na razie nie widać i całe szczęście. Smile
Pozdrawiam!

A oto aktualne foty z rozwoju akwa :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Linkując zdjęcia z tego serwera pamiętaj wklejając link o usunięci z niego [URL=http://imageshack.us ] <- na początku linku
[/URL ] <- na końcu linku
Dzięki temu zdjęcie będzie otwierało się w nowym oknie bez strony reklamowej serweta, z którego korzystasz.
cmepro
Ostatnio zmieniony 2009-02-08, 23:57 przez michal.koz, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Mechanic
Kontakt:

Post autor: Mechanic »

Bardzo fajnie sie robi, ale trzeba poczekac na "zalesienie" prawej strony. 8-)

michal.koz

Nowe zdjęcia 27-03-09

Witam wszystkich. Po okresie przerwy, chciałem podzielić się z wami zdjęciami z rozwoju mojego baniaka. Są to dzisiejsze aktualne zdjęcia. No tak to na razie wygląda. Spodziewałem się że będzie gorzej, że zbiegiem czasu tego bałaganu nie ogarnę Smile, ale jakoś idzie. Zamieniłem tęczanki na stado 20 neonów czerwonych i 10 innesa, no i na parę według mnie ślicznych skalarów żaglowców, które już sobie pływają prawie 2 miesiące i chyba im dobrzeSmile. Z roślinek to moczarkę wywaliłem, a zastąpiła ją rotala czerwona. Reszta chyba bez zmian. A doszła jeszcze zwartka w lewym rogu.Smile
Jeśli macie jakieś ciekawe sugestię to chętnie posłucham. Mam nadzieje, że aż tak źle nie jest.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
Udanych baniaków życzę!!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kod: Zaznacz cały

nieprawidłowe linkowanie zdjęć /c 
Ostatnio zmieniony 2009-03-27, 22:18 przez michal.koz, łącznie zmieniany 3 razy.

adamozw
Kontakt:

Post autor: adamozw »

Piekne akwarium sie zrobiło.

Awatar użytkownika
nefrete1
Kontakt:

Post autor: nefrete1 »

Żadnych uwag, no może po za jedną - Twoje akwarium jest bardzo ale to bardzo ładne :mrgreen: Podoba się

michal.koz

Dzięki wielkie za miłe słowa.
Pewnie jeszcze akwarium przejdzie nie jedną mniejszą lub większą metamorfozę i oczywiście w miarę czasu będę wstawiał nowe zdjęcia.:)
Szczerze to sam jestem w szoku że tak roślinki ładnie rosną. :P Choć trochę to pracy kosztuję.
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

Ładnie to wygląda, ale nie próbuj zostawić skalarów głodnych na dłużej przy neonach...

michal.koz

Karmie je w miarę regularnie. Na razie chyba wszystkie neonki są. ;-)

Awatar użytkownika
pikaska

:O

Post autor: pikaska »

Przepiękne akwarium! Mam nadzieję, że uda mi się zrobić choć w połowie tak ładne :)
Wiecznie niezrozumiałe w przyrodzie jest to, że można ją zrozumieć.
www.katarzynki.info
www.pikaska.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „200 - 299 litrów”