Trochę danych technicznych:
akwa 135l o wymiarach 65x55x38
Oświetlenie to 8W i 7W energooszczędnych żarówek nie wiem jak to opisać ale producent zapewnia że dają taka moc jak jej odpowiedniki czyli łącznie wychodzi 75W do tego jeszcze będzie 13W jarzeniówka na tył czyli łącznie będzie 0,65W/l
co do roślin to będzie glosia, sagittarii, blyxa, i to co mi wpadnie do łapki z jutrzejszej przycinki z 2 zbiornika ;]
co do obsady to jeszcze nie wiem cały czas chodzą mi po głowie mancapury ale myślałem aby wpuścić tam gupiki w kolorach takich typowo jesiennych ;] ale one dojdą najwcześniej we wtorek więc do tego czasu jeszcze długa droga.
Myślałem jeszcze o krewetkach ale nie wiem jakie by się nadawały, wydaje mi się że rec cherry ale nie mam żadnych na oku jeśli ktoś z was miałby kilka sztuk na zbyciu to proszę o wiadomość :]
Podłoże to żwirek zakupiony w OBI o gradacji 4-10mm z domieszką ASII i gliną rozmieszczoną na prawie całej powierzchni
Filtracja:
puki co jest coś na wzór hydropooniki póki nie skleję jej to jest samoróbka z doniczki balkonowej w której będzie kreamzyt, gąbka i trochę wkładu z filtra kubełkowego z 200 by była jako taka flora bakteryjna
oto kilka zdjęć na sucho a za jakiś czas jak uporam się z roślinnością to będą nowe :]