No dzięki za dobre słowa...,co do sagittarki to jest już jej trochę mniej ale z tej małej kępy potrafi w ciągu tygodnia rozprzestrzenić się w najdalsze zakamarki...
Ładny baniak, bardzo kolorowy, rośliny się ładnie komponują. Nie myślałeś o postawieniu czegoś większego? Skalarom by było lepiej a i Ty byś miał więcej pola do popisu...
Myślałem.....już wiele razy:), mam miejsce na 300-350l ale jak zwykle -koszta ,chociaż mam tzw zniżkę na prąd ..hehe w ŁZE....ale i tak wykorzystuje te kilowaty,przebudowa pokrywy ,oświetlenie,co2 (większa butla) -skutecznie mnie zniechęcają ..itd.Co do skalarów masz racje --jedna para tu wystarczy,nawet myślałem o sprzedaży tej pary popielatej(2 letnie) ,bo brak im miejsca do składania ikry na jakiś szerokich liściach,cały czas walczą z tą drugą parą...pozdrawiam
Ps to akwarium to połączęnie mojego marzenia o kolorowej rafie,skalarach, i holendrze..hehe
Może w przyszłości rozdzielę te trzy światy....na trzy osobne...oby
Ostatnio zmieniony 2010-12-19, 10:15 przez syjon, łącznie zmieniany 4 razy.
Teraz pozostaje znaleźć kompromis pomiędzy paletkami a nawożeniem EI i co2...ale jak a na razie stały monitoring azotanów i co2. Łódzki paleciarz powiedział że albo rybki albo rośliny,dodatkowe napowietrzanie idzie w parze z dużą stratą co2...ale czas pokaże jak to bedzie.
Ps Miło powitać 3runer-a i tych którzy brali lub będą brać ,a raczej zamieniać browarki na rośliny
Ostatnio zmieniony 2011-10-08, 21:37 przez syjon, łącznie zmieniany 2 razy.