Wygląda o wiele lepiej niż na początku, ale mimo wszystko miałbym kilka uwag. Roślinki owszem rozrosną się ale sadząc je chyba nie brałaś pod uwagę rozkładu planu roślin. O wiele lepiej wygląda jak rośliny są sadzone w 3 planach i nie sadzenie np. 10 gatunków po jednym krzaczku tylko ograniczenie się do 4-5 sadzonych w większych kępach.
Podłoże... pomieszany czarny i jasny żwir/kamyki nie wyglądają najlepiej wg mnie.
Lewa strona przy filtrze bardzo pusta nie wiem czy coś tam rośnie wokół niego bo na zdjęciach niezbyt wyraźnie widać.
Zamek... już omawialiśmy podobną sytuację u jednego kolegi i z tego co pamiętam korzystając z naszych rad wyciągnął go, Tobie też bym polecał. Pomijając to, że to żaden naturalny element podwodnego świata, to wcale nie dodaje uroku. Ja jestem zdecydowanym przeciwnikiem wszelkich zamków czy ceramicznych ubotów.
Co do obsady to Ci dużo nie powiem bo nie znam się na tym za bardzo ale nie wiem czy 5 glonojadów (zbrojników) to szczęśliwa liczba w 100L, zauważyłem na zdjęciu też żałobniczkę (brakuje jej w "wykazie" zwierząt. To są rybki stadne więc lepiej je trzymać w małym stadku. Pomyśl z czasem nad zmianą obsady z żyworodków na składające ikrę.
Kostka napowietrzająca... nie wiem czy dana dla urody czy w celu napowietrzenia wody. Jeśli dla urody to średnio to wyszło zwłaszcza dlatego że z filtra wylatuje już duży strumień powietrza. Dokładając kamień napow. dużo to Ci nie da bo powietrze nie zdąży rozpuścić się w wodzie i ucieka na powierzchnię i tam wzruszając powierzchnię wody dopiero ją natlenia.
Widzę, że masz naklejany term. Jak masz to wsadź jakiś inny szklany i sprawdź, czy wskazania się zgadzają. Kiedyś miałem taki i zawyżał mi temp. o 4*C.
Ogólnie akwa. przyjemna zwłaszcza na 1-wszym zdjęciu w ostatnim poście. Troszkę kosmetyki na naprawdę będzie ładnie
To chyba na tyle na chwilę obecną