Po kilkunastu latach postanowiłem powrócić do baniaka, na początku był słoik, akwa 25l, 50 przez ok 8 lat pusto. W kwietniu żona z synkiem namówili mnie na odnowienie. Znajomy pozbywał się 160l kompletnego z szafką. Niestety szkło jest trochę porysowane......jak to używka, ale komplet za te $ to bym powiedział, że darmo.
Od tamtego czasu sporo się zmieniło wiec zobaczymy jak to będzie się rozwijać
Aktualne foto zbiornika:
[center]

-zalany 24.04.2013
-Wymiary akwarium-100x40x40
-oświetlenie- Pokrywa Aquael; 2x30w-SYLVANIA GROLUX T8 i Osram Dayligt T8
-filtracja-Aquael 650 oraz zew. Aquael fzk1 z gąbką, ceramiką oraz zeolitem, dodatkowo torf na zbicie ph
-podłoże-żwirek kwarcowy 1-3mm, 1l floran, 3l nutriplant, 5l jbl aquabasic plus
-nawożenie-węgiel w płynie, co2 w drodze zamiast bimbrowni, od 3 dni sole oraz mikro z intermagu, nawożenie wg kalkulatora Zuluxa
-testy wody-PH 7,6, NO3 10, NO2 0, PO4 0,25, KH 11, KG 18, K 12, FE 0,2
-ogrzewanie-250w
-fauna 5x Kirysek Albinos, 2x Kosiarka, 23x Neon Innesa, 8x Danio, 3x Pielęgniczki Ramireza, 3x Molinezje, 4x Otosek, 2 Gupiki, 1x zbrojnik niebieski, 3x Amano, 5xRC, 3x Red Rilli
-flora nazwy wg paczki którą dostałem od jednego forumowicza;Alternanthera Splendida, Bacopa Australis, Ceratophyllum Demersum, Cryptocoryne Wendtii Brown, Hedyotis Salzmanii , Heteranthera Zosterifolia , Hottonia Palustris,Hydrocotyle Japan, Hydrocotyle Leucocephalla, Hydrocotyle Verticulata, Hygrophila Corymbosa Siamens, Hygrophila Polysperma, Limnobium Laevigatum, Limnophila Aquatica, Limnophila Sessiflora, Ludwigia Brevipes, Ludwigia Repens, Micranthemum Umbrosum, Microsorum Pteropus Narrow Leaf, Pistia Stratiotes, Riccia Fluvati
Początek,

2 dzień,

4 dzień,

12 dzień,

20 dzień,

24 dzień,

32 dzień,

42 dzień,