[180L] by behemoth

behemoth

[180L] by behemoth

Post autor: behemoth »

Zbiornik:OW 180 L 100x40x45(dł,szer,wys)
Oświetlenie: 3 x świetlówka Sylvania T5, 39W (2 x luxline plus 865 i 1 x Plant grow )
Filtracja: JBL Cristalprofi e900
Podłoże: Jbl Aquabasis 10l, przysypany 25 litrami Jbl Manado
Dekoracje: Manten stone ok 15 kg
Nawożenie :Butla co2 8l z elektrozaworem, co2 podawane na Aquamedic reactor 1

flora :

hemianthus callitrichoides
hemianthus micranthemoides
Staurogyne sp.
rotala sp.red
blyxa japonica
Ludwigia repens
Hedyotis salzmanii

fauna :

danio choprai
microrasbora brigittae
Hemigrammus rhodostomus
Caridina cf. babaulti

Szkiełko naszykowane
Obrazek
Pierwsza warstwa Jbl aquabasis 10 l
Obrazek
Pierwsze próby z kamorami i sypanie drugiej warstwy podłoża czyli Jbl Manado
Obrazek
Ostatecznie została wersja druga ,nie wiem czy lepsza czy gorsza ,ale jakoś mi się to lepiej widziało
Obrazek
Tak wyglądało po zalaniu wodą
Obrazek
Trzy doby po zalaniu
Obrazek
Zapraszam wszystkich chętnych do oceny :-D
Ostatnio zmieniony 2012-11-25, 12:30 przez behemoth, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

W kwestii wystroju nie wypowiem się(na razie) ;-) bo zaintrygował mnie fakt wpuszczenia ryb już trzeciego dnia...oczywiście in minus :-/ No i to "Manado"...ja nie lubieć takiego koloru podłoża :-P co nie przesądza, iż Tobie się takowe "widzi" ;-)

Pabian

Post autor: Pabian »

No fajnie ;-)
Ale z tym Aquabasic pojechałeś po bandzie :shock:

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Manteny,hmm???
Szczerze powiedziawszy trochę je przypominają,tak na zdjęciu,to wygląda,no i czy by na pewno 15kg?

Podłoże też nie w moim guście i tak nijak usypane jak dla mnie.
Po co takie grubości z przodu,co tam amazonki będziesz sadził :-D :?:
Małe kamienie tak ułożone,że jak ziele Ci się rozrośnie,to ich widać nie będzie.
Kamienie zdecydowanie za małe są.

Kurcze nie chciałem być całkowicie na ''nie'' :-/
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

behemoth

Na żywo nie wygląda źle,minus to że bardzo lekki, ale bardziej chodziło tu o kwestie finansowe dlatego wybor padł na manado.
Co do wpuszczenia mieszkańców to też nie jestem zwolennikiem tak szybkiego działania,ale niestety za bardzo nie miałem gdzie tego przetrzymać,a akwarium tymczasowe miało tylko 50 litrów i był do niego podłączony mój główny filtr i w momencie odpalenia filtra w głównym baniaku 50 -tka została bez filtracji.

behemoth

Niestety wiem żę są małe ,bo oprócz tych dwóch wielkich ,to naprawde nie ma z czym poszaleć,brakuje kilku pośrednich napewno.

Awatar użytkownika
shadow125

Post autor: shadow125 »

Na żywo wygląda o niebo lepiej...
Nie słyszałem, by świnia manipulacją
Próbowała się dorwać do władzy
Kontrolować i straszyć folwark zwierzęcy
I robić to wszystko dla kasy...

TosiaiTymek

Post autor: TosiaiTymek »

Fajne i ładne . Ryby ok i gicior . Najwazniejsze że tobie sie podoba na tym forum są osoby którym podobają się tylko ich akwaria . :evil: Co nie Memphisto.
Pozdrowionka....

Czesiek

Post autor: Czesiek »

Ale zauważyłem, że Ci właśnie HEJTERZY często najlepiej się znają i mają największą wiedzę akwarystyczną, więc mimo iż ich uwagi są zajadłe, to jednak często celne :-)

Odnośnie tego zarastania... zacznie zarastać, to będziesz kombinować, póki co martw się, żeby stabilne w miarę było, bo w 3 doby od podstaw do zarybienia... no może być różnie...

Póki co - mi się podoba :-)

behemoth

Czesiek pisze:Ale zauważyłem, że Ci właśnie HEJTERZY często najlepiej się znają i mają największą wiedzę akwarystyczną, więc mimo iż ich uwagi są zajadłe, to jednak często celne :-)
Chcesz przez to powiedzieć ,ze jak ktoś ci powie że to co mam w akwa to nie są manteny tylko jakieś inne kamienie to co ma racje i mam sie z tym zgodzić.?
Oczywiście bez urazy do Lukikiego ;-)

Czesiek

Post autor: Czesiek »

Jasne, że nie! Nie mówiłem tutaj o tym konkretnie przypadku, że skała jest za mała, czy jest innego pochodzenia niż określiłeś. Odniosłem się ogólnie do wypowiedzi użytkownika "TosiaiTymek"... Że niektórym tylko się ich własne akwa podobają... A odnośnie innych się czepiają... ;-) Bo czasami ich krytyka może rzucić nowe światło na problem i można z tego wyciągnąć wnioski :-) a to co Ty z tym zrobisz jest Twoją kwestią :-)

Lukiki

Post autor: Lukiki »

behemoth, napisalem jak,to widac na zdjeciu i tyle,ba w zasadzie nic nie podwazylem.
Wyglad za pewne kwestia selekcji.
Takie "manteny" mialem wczoraj w reku,jak ktos chce,to zalatwie po 18zl/kg.
Co do krytyki i komentarzy,to wedlug mnie jest lepsza szczerosc,niz jakies sypanie cukru.
Po,to wstawiamy zdjecia zbiornikow,by ktos na jego temat cos powiedzial,a jak juz powie krytycznie i nie daj bozia swoj zbiornik ma z tych "lepsiejszych" to od razu uchodzi za tego co ma nos zadarty.
Przyznam,ze tylko takie hopki maja miejsce na tym forum.
Czyzby Łodzianie byli tacy zawistni?
No,ale da sie tez zauwazyc,ze jest garstka spoleczenstwa tutaj,ktora z nieprzychylnego komentarza,wyciska dla siebie co najlepsze.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

behemoth

Spoko luzik,fotki umieściłem do oceny ,po to jest to forum ,nie uważam też że jak ktoś ma lepszą bańkę od kogoś drugiego ,to powinien się uważać jakby był pępkiem świata.
Co do kamieni to na pewno są małe i pozarastają ,tak więc jestem na to przygotowany,a co do pochodzenia to wiadomo że 100% pewności nie mam , naklejki z certyfikatem nie było,kupiłem je od Krzyśka Kijanowskiego ,on je wygrał w jakimś konkursie i miał całą skrzynkę ;-)

TosiaiTymek

Post autor: TosiaiTymek »

Proszę cię Lukkiki aż takigo lepciejszego zbiornika to nie masz , a twoje posty są prawie wszystkie na nie a w sprzeczkach na forum to ty masz zawsze rację . Pamiętam jakąś dyskusje mogę się pomylic z Kubiszonem lub kimś z modów , w której coś wywaliłeś że ktoś ci czegos zazdrości mniej więcej . Fakt jest taki że zbiornik forumowicza Bahemoth jest ok i trochę popracuje i może być lepszy . Nie wszystko musi bys Amano . Na Amano pracuje cała armia lizaków widać to na pokazach . Bahemot są fora na których ludzie widzą zawsze coś fajnego w każdym akwarium , niestety nie jest to nasze forum . Akwa fajne mnie się podoba . ;-)
Pozdrowionka....

Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

behemoth pisze:kupiłem je od Krzyśka Kijanowskiego
Znam "kijankę"..krzysiek1 osobiście, widziałem kilka razy jego akwa "zbudowane" na takich kamolkach i wiem, że w pewnym okresie miał "hopla" na punkcie takich aranżacji i z pewnością są to "oryginały"...Swoją drogą szkoda, że "wyszedł" z tego hobby :-/
behemoth... sorki za OT, ale nie mogłem się oprzeć napisaniu o naszym koledze ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „100 - 199 litrów”