[180] Pierwsze akwa co sądzicie

Awatar użytkownika
asusa7

Post autor: asusa7 »

limnophilia jest rozłożona na 25cm. szerokości, ale masz rację rozłożę ją bliżej przedniej szyby. Łodygowce przyciąłem powinno być ok.

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 2011-02-18, 14:10 przez asusa7, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

Jak rośliny nabiorą kształtu to może fajnie wyglądać. Skąd to tło wziąłeś, nie lepiej by było dać coś jednolitego, np czarnego? W jakim kierunku chcesz iść z rybami?

Awatar użytkownika
asusa7

Witam po przerwie, trochę udoskonaliłem osprzęt akwa, więc trochę pozmieniały się parametry:
T5 2x35 1x39 w
ph 6.8
kh 6
PO4 1.0
NO3 15
co2 28 ppm
Tło mam kiepskie, jakieś gotowe, ale myślę o zmianie. Co do ostatecznej obsady, to jeszcze nie wiem, ale coś "małego spokojnego" ;-) Na pewno jakiś miszmasz :lol:
Obrazek
Ostatnio zmieniony 2011-02-18, 14:15 przez asusa7, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

No nieźle, nieźle. Fajny taki gąszcz. Widać, że roślinom jest dobrze i ładnie rosną. Teraz musisz poczuć w sobie moc i zmysł artystyczny i je trochę poprzycinać, poprzesuwać tak żeby całość nabrała jednorodnego kształtu i stanowiła ładną kompozycję. Inaczej mówiąc tak ogólnie: niskie na przód, wysokie na tył, zagęścić te pojedyncze łodygowce i będzie git.

Awatar użytkownika
Zafira

Post autor: Zafira »

Masz bardzo piękne akwarium, ale ja bym zdemontowała ten skalniaczek po lewo, no ale to kwestia gustu. Kabombę najlepiej gdybyś przesunął w tył, bo niezbyt to wygląda na pierwszym planie.W miejsce kabomby ładnie by wyglądał jakiś mech na korzeniu lub jakaś roślina, która zapełni lukę w tym miejscu ;-).
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

Awatar użytkownika
asusa7

Tak to prawda, trzeba się zabrać za ten gąszcz. Limnophilie przesadzę na tył, a na jej miejsce poszukam jakieś ciekawej roślinki. Ten "skalniak" też chciałem usunąć, ale muszę poczekać do zmiany aranżu (nie chcę żeby nawóz pod żwirkiem przedostał się do słupa wody). Dzięki za sugestie i miłe słowo (jak poczuję tą moc, to wezmę się do roboty) :-D

Awatar użytkownika
nefrete1
Kontakt:

Post autor: nefrete1 »

Akwarium ładne, jest na co popatrzeć. Tylko w obsadzie wciąż bałagan. Widzę i tęczanki filigranowe, i dwie odmiany neonów i jakiś danio się zaplątał, gupik gurami i prętnik - kurcze, trza by to uporządkować, bo taki misz masz to ani nie wygląda za dobrze, a i pewne gatunki lepiej się czują w większym stadzie niż 2 szt.

Awatar użytkownika
trzesnia

Post autor: trzesnia »

Pierwsze akwa i jest na co się popatrzyć.
Powodzenia...
Obrazek

pozdro
trzesnia

ODPOWIEDZ

Wróć do „100 - 199 litrów”