Mam do połowy obsadzone akwa w Saggitaria Subulata i usunięcie resztek pokarmu i odchodów dyskowców z pomiędzy tej roślinki jest horrorem.
Kiedyś też miałem sagitarke ale była bardzo ekspansywna.Póżniej glostigma ale tez przyrosty była bardzo duże ,więc sturogyne jest chyba najlepsza do palet bo mogą sobie pobuszować.Blyxa lubi stare podłoże ,kulki gliniane robią tez swoje.Resztki pokarmu usuwa armia ślimaków,kirysy,krewetki filturujace,odmulam tylko przy podmianach częściowo i w miejscu karmienia palet .
Czym je karmisz? Jeszcze tylko jedno pytanko. Czy placuchy nie zachowują się dziwnie przy CO2?
Bardzo się namęczyłem żeby to wszytko wyregulować.Palety speedowały troche z początku.
Przepis na co2 z paletami w moim wypadku to ;zakwaszanie wody do kwasem na bazie
ph minus(kupuję hurtowo),dodawanie co2 tak aby ich nie dusić, i denitryfikator ,żeby zbijało azotany .Co2 idzie 24/h .Karmienie ;serca wołowe i indycze ,granulat d-50,troche czosnku z sercem,szpinakiem czasem,ogólnie urozmaicona dieta
No fajna bańka ,ładnie ci ta aromatica rośnie
Piekna roslina ,jestem tez pod jej wrażeniem ,prawie jak kobieta...hehe