[112l]H1ddenPlace (ziemia vs AquaSubstrateII)

maksior

Post autor: maksior »

Niewiem czy bez co2 dasz radę ale powodzenia sam jestem ciekaw twoich efektów więc z miłą chęcią bedę obserwował wątek . Powodzenia w czyszczeniu rur w ex 700 , pomyślałbym nad nowymi. Pozdrowionka Arek...
Arek

H1ddenPlace

Post autor: H1ddenPlace »

Ramirezy złożyły mi wczoraj ikrę :)

Obrazek

Obrazek

Zobaczymy czy coś się z niej wykluje, to chyba ich pierwszy raz odkąd je kupiłem jakieś 2 miesiące temu. Chyba świeża woda tak na nie podziałała.
Ostatnio zmieniony 2010-10-24, 19:26 przez H1ddenPlace, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
asusa7

Post autor: asusa7 »

A jak z oświetleniem, zwiększasz stopniowo, czy od razu na maksa ? Jakie masz parametry wody przy tym podłożu?
Pozdrawiam :-D

H1ddenPlace

W tej chwili świecę 8 godzin dziennie, docelowo będzie 11. Parametrów wody nie mierzę.

maksior

H1ddenPlace pisze:Chyba nie do końca mogę się z Tobą zgodzić, wydajnosc filtra nie jest mierzona tylko przeplywem, ale glownie jego pojemnoscia, pierwsze slysze ze przeplyw powinien byc jak najwiekszy, moze.. jesli chodzi o oczyszczanie mechaniczne, ale Ty mowisz o usuwaniu szkodliwych zwiazkow.. czyli o oczyszczaniu biologicznym. Przy stosowaniu filtrow biologicznych zazwyczaj zaleca sie nawet by woda nie plynela przez nie zbyt szybko. Tym bardziej ze filtr ktory posiadam jest z pewnym zapasem na moje akwarium i wcale nie musi dzialac na 100%. Tworzysz piekne akwaria nefrete1 ale w tym przypadku nie mogę sie z Toba zgodzic.
Stworzyleś fajne akwa ale nie mogę się z toba zgodzić Nefretka ma rację . Daj wiekszą deszczownie i zaobserwuj a potem popwiedz o tym ja już sprawdziłem. :idea:
Arek

H1ddenPlace

ale co mi da większa deszczowania, filtr i tak chodzi na maks.

maksior

Ogólnie to mniejszą pralkę bedzie robić w akwa i większe natlenienie można uzyskać , ale widzę że i tak opstajesz przy swoim i nie lubisz jak ci ktoś uwagę zwraca więc sory ze ci temat idealnego akwa psuję , poproś mod-ów to ci usuna moje wpisy i bedziesz miał ideał.. :-P
Arek

H1ddenPlace

ale przeciez nie o to chodzi :) akwarium nie jest idealne :) po prostu Ty obstawiasz przy swoim a ja przy swoim :)

Awatar użytkownika
Marcin 78

Post autor: Marcin 78 »

Zbiorniczek bardzo ładny, jest co podziwiać.
Red Cherry

ODPOWIEDZ

Wróć do „100 - 199 litrów”