Low Tech - 112l - ogólne

juliancarax

Post autor: juliancarax »

Roślinki zza kamieni oraz tygodniowe pędy Ludwigii czerwonej. Przy okazji zakochana parka ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

juliancarax

Post autor: juliancarax »

Cześć

Akwarium ma już miesiąc.
Akwa po pierwszej wymianie wody. Wymieniłem około 25 litrów na kranówkę.

Pojawiły się też pierwsze glony. Nie wiem co to ale przy wylocie filtra (gdzie silny nurt) na tylnej szybie pojawiło się z 7-8 białych nitek które w 3 dni urosły do 1cm. Ciężko było to cholerstwo z czyścić, musiałem to wyskrobać z szyby. Po wymianie wody do dziś tego nie widzę.

Poniżej zdjęcie szkiełka po 4 tygodniach.

Obrazek

Obrazek

Akwarium 5 tydzień:

Bańka ma dziś 5 tygodni.
Zmiany jak widać nie duże :P Podrosła ludwigia zielona. Czerwona powoli się zaczyna wychylać zza kamienia.
Z przodu posadziłem rotalę green. W jakiej kondycji - widać na zdjęciu. Nie wiem czy za mało światła, czy ta roślina potrzebuje nawożenia ale wygląda jak wygląda. Przesadziłem ją na przód i po 2 dniach ma kilka świeżych pędów. Może coś z niej jeszcze będzie.
Glonów nadal nie widzę. Czasem się pojawi kilka malutkich białych nitek na tylnej ściance ale praktycznie na drugi dzień znikają, wyglądają jak uschnięte w końcu odpadają.

Obsada bez zmian. Ramirezki znowu wykopały dziurę i chyba się szykują do drugiego tarła. Widać je w prawym dolnym rogu.

Następne zdjęcie wrzucę jak miną 2 miesiące. Chyba że ktoś chce to mogę co tydzień pokazać jak się rozwija moje LT.

Pozdrawiam poniżej fotki.

Obrazek

Obrazek

Hej

Sporo zmian po dzisiejszym dniu. Byłem na giełdzie doszły nowe nabytki :)

Dokupiłem Lotos Tygrysi, żabienicę, ludwigie czerwoną wybarwioną, Hygrophila 'ROSANERVIG', dwie pistie oraz jakaś różowa po prawej, podejrzewam, że to ALTERNANTHERA REINECKII. Przynajmniej na to mi wygląda przeglądając opisy na forum ;)

Z rybek doszło 10 razborek klinowych, 4 otoski oraz 4 prętniki karłowate.

Czerwień złamała monotonną zieleń, a razborki ożywiły środek szkiełka.

Z życia baniaczka nic nowego. Glonów brak. Robię tylko podmianki 20 litrów co tydzień.

Pozdrawiam :)

6 tydzień:
Obrazek

Dziś
Obrazek
Ostatnio zmieniony 2014-05-04, 19:48 przez juliancarax, łącznie zmieniany 4 razy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „100 - 199 litrów”