[160l] Micro tank
Musze Ci powiedziec,ze zacnie te peru u Ciebie sie prezentuja.
Jak piszesz,ze zaczely pery rosnac,to stwierrdzam,ze o jakis cykl ich zegara chyba chodzi,bo i dwa moje tak poszly do przodu,ze hej.
U mnie altumy rosna bardzo szybko,jeden z nich jest prawie taki sam jak najmniejszy moj peru.
Szacuje,ze za miesiac wszystkie juz dorownaja do tej samej wielkosci,co peru.
Jak piszesz,ze zaczely pery rosnac,to stwierrdzam,ze o jakis cykl ich zegara chyba chodzi,bo i dwa moje tak poszly do przodu,ze hej.
U mnie altumy rosna bardzo szybko,jeden z nich jest prawie taki sam jak najmniejszy moj peru.
Szacuje,ze za miesiac wszystkie juz dorownaja do tej samej wielkosci,co peru.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
Wstyd przyznać ale baniak zapuściłem przez ostatnie upały.
Podmianę nie pamiętam kiedy robiłem, jakieś 2 tygodnie temu odpadła gąbka od filtra i jak upadła na dno tak leżała do tej pory, światło świeciłem(jeśli już zdarzyło mi się je zapalić) ze 2 godziny dziennie, szyb nie myłem od środka xxx czasu dzięki czemu miałem śliczny brązowy nalot, zielenina padła albo pokryła się glonem. Jedynie mchy i microsoria rosną jak na drożdżach, a to dało mi do myślenia - a może coś w "starym" stylu? Mchy, micro, nurzańce, coś pływającego, jakaś drobnica i bojowniki?
Od samego rana zabrałem się za swój słoiczek i przeprowadziłem remont.
Zlałem ok. 80% wody, co się dało to wyrwałem, co się nie dało ściachałem do poziomu gruntu, poprzycinałem mchy, przyniosłem sobie beczkę z korzeniami no i zacząłem
Wersja wstępna i ostateczna

Już obsadzone i prawie zalane

I tak to wygląda na chwilę obecną

Z roślin głównie mchy, microsoria różnej maści, anubiasy i to co nie chciało się wyrwać. Jak poprzerasta przez korzenie to będzie rosło, a jak nie to niech się rozpuści
Dojdzie nurzaniec(dacie wiarę, że nie mam nawet JEDNEGO malutkiego pędu? Wszystko kiedyś rozdałem albo wyciepałem ze żwirem...), limnobium, ze 2 krzaczki microsorium i jakieś nowe gatunki mchów, a i oczywiście kubełek/kaskada
Ale to dopiero jak aranżacja się rozwinie, mi będzie się podobać i baniak wyląduje w nowym miejscu.
Obsada będzie taka jak wyżej pisałem - bojowniki i jakaś drobnica(czyli zostaną amandy i kirysy).
Za fotki przepraszam, ale robiłem je dosłownie 5 minut po zalaniu więc pełno syfu w toni się unosi.
Podmianę nie pamiętam kiedy robiłem, jakieś 2 tygodnie temu odpadła gąbka od filtra i jak upadła na dno tak leżała do tej pory, światło świeciłem(jeśli już zdarzyło mi się je zapalić) ze 2 godziny dziennie, szyb nie myłem od środka xxx czasu dzięki czemu miałem śliczny brązowy nalot, zielenina padła albo pokryła się glonem. Jedynie mchy i microsoria rosną jak na drożdżach, a to dało mi do myślenia - a może coś w "starym" stylu? Mchy, micro, nurzańce, coś pływającego, jakaś drobnica i bojowniki?
Od samego rana zabrałem się za swój słoiczek i przeprowadziłem remont.
Zlałem ok. 80% wody, co się dało to wyrwałem, co się nie dało ściachałem do poziomu gruntu, poprzycinałem mchy, przyniosłem sobie beczkę z korzeniami no i zacząłem

Wersja wstępna i ostateczna

Już obsadzone i prawie zalane

I tak to wygląda na chwilę obecną

Z roślin głównie mchy, microsoria różnej maści, anubiasy i to co nie chciało się wyrwać. Jak poprzerasta przez korzenie to będzie rosło, a jak nie to niech się rozpuści

Dojdzie nurzaniec(dacie wiarę, że nie mam nawet JEDNEGO malutkiego pędu? Wszystko kiedyś rozdałem albo wyciepałem ze żwirem...), limnobium, ze 2 krzaczki microsorium i jakieś nowe gatunki mchów, a i oczywiście kubełek/kaskada

Obsada będzie taka jak wyżej pisałem - bojowniki i jakaś drobnica(czyli zostaną amandy i kirysy).
Za fotki przepraszam, ale robiłem je dosłownie 5 minut po zalaniu więc pełno syfu w toni się unosi.
Do mnie białe tło nigdy nie przemawiało. Nie wiem dlaczego. Zdecydowanie wolę czarne - bardziej kontrastowy baniak jest wtedy i wszystko lepiej widać.Ja bym tła na czarne nie zmieniał,to fajnie się komponuje z całością.
Baniak ma być na maxa zarośnięty. Ma zdziczeć jak każde poprzednie mchariumBolek1984 pisze: Z czarnym może się za bardzo zlać w całość a teraz ma fajną głębie <chyba że baniak ma być całkowicie zarosnięty jak Twoje wsześciejsze mcharia>

Wymieniłem już tło na czarne.
Dla mnie o wiele lepiej - jest ciemno, mrocznie, a za jakiś czas będzie i dziko, czyli tak jak Yorki lubi najbardziej

Ostatnio zmieniony 2012-07-29, 16:46 przez yorki111, łącznie zmieniany 2 razy.
Będzie coś bardziej kolorowego3runer pisze:(samca w typie betta imbelis mam, chcesz??)

Wyklarowało się

Amandy

Prawdopodobnie zwiększę ich ilość, choć łaziły mi po głowie... sumatry

Tak więc zostają amandy, kirysy, helenki i dojdzie harem bojownika.
Ostatnio zmieniony 2012-07-30, 17:14 przez yorki111, łącznie zmieniany 1 raz.