[119] Monster
nie, jeżeli chodzi o raczki miniaturowe to nie są w ogóle szkodliwe, mam Alabamy, Puery i Chapalanusy, dla ryb za duże, na rośliny za małe i dodatkowo buszują w zbiorniku za dnia, więc nie to co krewetki przy bojownikach, parkę Chapalanusów mam w 30l z Redkami i tam też nie ma problemów :) polecam wszystkie mają łódzki rodowód :) od naszego kolegi z forum, raczki w dobrej kondycji, żarłoczne polecam, nick sayrus jak dobrze kojarzę
Co by tu napisać... 

trzeba wnieść tu świeży powiew
Otóż sprawa wygląda następująco, po ostatnich perypetiach mamy w baniaku:
Betta Unimaculata kawaler, trochę samotny, ale do lutego musi wytrzymać, wcześniej samiczki nie przyjadą
Betta Splendens 1+2
Kirysy 1+3
Endlery 1+1
Narybek Barwniaka około 1-1,5 cm 5 sztuk (od Luany, jeszcze troszkę podrosną i idą w świat)
Ampularie Blue
Ampularie Yellow 3szt
Neritine
Helmeta (od niedawna przechrzczony na Helmuta)
Glonojad Syjamski 2 szt
Helenki i świderki
i zapomniałbym
no dobra nie chciałem się chwalić tak od razu parka Prętnika karłowatego, ostatnio często wspominany na forum, a ponieważ idę w stronę baniaka, w którym będą tylko Labiryntowce czytam i to sporo, Prętniki mają podobne zachowania do Bojowników, mogą z nimi żyć w zgodzie, Oradżo i Pręt poprzestali na pokazie sił i walorów, gdy tylko zaczynali się puszyć do siebie i kręcić w kółko bez końca podpływał Culka robił dużą paszczę i zostawał na placu boju tylko on
czyli wiadomo kto tu rządzi
Co do flory to mamy:
Duży henio
Anubias
Chrismas moss
Java moss
Rotala Green i Red
Nurzaniec azjatycki bądź afrykański, ten poskręcany, bo spiralny wbrew nazwie jest prosty
Lotos Zielony
Nadwódka szerokolistna (idealna na gniazda dla bojownika, szczególnie jak liść robi daszek zaraz przy lustrze wody)
Krypcie różne
Żabienice, kiepsko je widać, bo dopiero dochodzą do siebie po przesadzeniu do mnie, musiały swoje odchorować Limnobium Pistia
Wgłębka
Heteranthera
Prócz tego Orandżo okazał się prawdziwym nienasyconym Kochankiem
w czwartek wygrzmocił się z mniejsza Ruda w lewym kącie zbiornika, a w piątek przegonił Pręta z pod jego gniazda i tam zrobił swoje i wytarł się z Dużą Rudą, oczywiście z tarła tylko Orandź o jest zadowolony bo ma pełny brzuszek, ale gniazda pilnuje dziarsko, tylko przed Culkiem ucieka
Film z tarła
http://www.youtube.com/watch?v=aczEGCuwIlQ
Sesja Orandźo

Otóż sprawa wygląda następująco, po ostatnich perypetiach mamy w baniaku:
Betta Unimaculata kawaler, trochę samotny, ale do lutego musi wytrzymać, wcześniej samiczki nie przyjadą
Betta Splendens 1+2
Kirysy 1+3
Endlery 1+1
Narybek Barwniaka około 1-1,5 cm 5 sztuk (od Luany, jeszcze troszkę podrosną i idą w świat)
Ampularie Blue
Ampularie Yellow 3szt
Neritine
Helmeta (od niedawna przechrzczony na Helmuta)
Glonojad Syjamski 2 szt
Helenki i świderki
i zapomniałbym

Co do flory to mamy:
Duży henio
Anubias
Chrismas moss
Java moss
Rotala Green i Red
Nurzaniec azjatycki bądź afrykański, ten poskręcany, bo spiralny wbrew nazwie jest prosty

Lotos Zielony
Nadwódka szerokolistna (idealna na gniazda dla bojownika, szczególnie jak liść robi daszek zaraz przy lustrze wody)
Krypcie różne
Żabienice, kiepsko je widać, bo dopiero dochodzą do siebie po przesadzeniu do mnie, musiały swoje odchorować Limnobium Pistia
Wgłębka
Heteranthera
Prócz tego Orandżo okazał się prawdziwym nienasyconym Kochankiem

Film z tarła
http://www.youtube.com/watch?v=aczEGCuwIlQ
Sesja Orandźo

Ostatnio zmieniony 2012-01-14, 22:11 przez 3runer, łącznie zmieniany 4 razy.
Co by tu napisać... 

dużych ryb jest 10, z czego 6 pływa w toni i 4 po środku, maluchów praktycznie nie widać, nie uważam, że jest przerybione, ale generalnie część z nich i tak niebawem wyleci, barwniaki popływają jeszcze chwilkę i oddaje je koledze, endlery tez chce wydać, tylko brak chętnych,
a raczki zjadły wielopłetwce, przynajmniej tak mi się wydaje
edit
powiedz czemu uważasz, że jest przerybione, chętnie posłucham uwag i się jakoś odniosę, bo tak to bezsensowne przegadywanie wychodzi, starałem się dostosować obsadę do zbiornika, docelowo zostaną same labirynty, kirysów nie mam zamiaru oddawać, bardzo lubię te rybcie, reszta wychodzi niebawem
a raczki zjadły wielopłetwce, przynajmniej tak mi się wydaje
edit
powiedz czemu uważasz, że jest przerybione, chętnie posłucham uwag i się jakoś odniosę, bo tak to bezsensowne przegadywanie wychodzi, starałem się dostosować obsadę do zbiornika, docelowo zostaną same labirynty, kirysów nie mam zamiaru oddawać, bardzo lubię te rybcie, reszta wychodzi niebawem
Ostatnio zmieniony 2012-01-14, 22:22 przez 3runer, łącznie zmieniany 1 raz.
Co by tu napisać... 

Filopaludina sp.Military Helmet
http://www.bojownik.pl/index.php?showtopic=13703#
Co by tu napisać... 

No i powiem Ci , że nadal tylko pod tym Twoim linkiem mogę coś poczytać o nim.3runer pisze:Filopaludina sp.Military Helmet
Gdzie można go dostać?
144L-Herotilapia multispinosa,Poecilia sphenops,Agamyxis pectinifrons
38L- Azja(Colisa lalia)
38L- Azja(Colisa lalia)