[119] Monster

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

trochę czasu minęło, ja nie mam czasu i baniak zarósł... ale coś w sobie ma, niektóre ujęcia się powtarzają, bo bawiłem się trybami
trochę wyszedłem z wprawy...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Co by tu napisać... :-P

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Nowe nabytki, czarne kirysy spiżowe :) długo na nie czekałem, nabyłem 5 sztuk, ale w niedzielę dokupię chyba jeszcze z 4, bo jednego z maluchów nie widzę,
Obrazek
Obrazek
Obrazek

i nie tylko czarnuchy
Obrazek

wyżerka, wszystkie zgodnie pałaszują tabletki roslinne :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

i filmik ciężko im zrobić zdjęcia, sami zobaczycie czemu :P

Filmik z kirysami

ps jak tu wsadzić film z youtuba??
Ostatnio zmieniony 2011-09-27, 16:39 przez 3runer, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
mandy29

Post autor: mandy29 »

Czarne spiżówki fajne, fajne... sama mam jednego. Ale te białe są dla mnie jakieś bardziej egzotyczne i chyba muszę je nabyć do kompletu.

Ps.: Chyba czas wypruć trochę tego zielska z baniaczka :D

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

zielsko już wyprute, przerzedziło się trochę :P

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

mała aktualizacja
Obrazek

i kilka fotek nowych mieszkańców i starych :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

i moje bardzo dobrze rozwijające się (odpukać) limnobium, bardzo jestem z niego dumny
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

wprowadzenie samca Betta Splendens HMPK Dragon :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

i najnowsi mieszkańcy
nowe nabytki
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

i obiecane Gupiki Endlera Standard i Blond
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

i niestety po 24h od wpuszczenia samiec Unimaculata dosłownie zjadł endlerka z 7 zostało 6, zdjęcia żarłoka, teraz trawi w chaszczach...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

Fajnie wygląda ten gąszcz, idealny dla bojowników. Nie myślałeś żeby mieć tylko ryby labiryntowe w tym baniaku?

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

na początku tak miało być, Unimaculaty i Splendens, ale w międzyczasie dostałem kirysy, bardzo lubię te ryby, endlery też mi się bardzo podobają, puki co mam same samce, a jeszcze poluje na tigery, ale to do 30l parkę, może dwie, cały czas ewoluuje, więc nie wiadomo jak się skończy, na pewno prym będą tu wiodły bojowniki różnej maści, teraz na celowniku Smaragdiny, tylko muszę poczytać jak one z innymi bojkami, bo coś mi się kojarzy, że nie bardzo... puki co próbuje, tak naprawdę to mój pierwszy baniak od A-Z więc jeszcze masa doświadczeń prze de mną :P

i dziękuje za uznanie :)
Ostatnio zmieniony 2011-10-24, 20:46 przez 3runer, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Nowi lokatorzy

Dwie samiczki Cabodian, jedna z żółtymi płetwami, druga z pomarańczowymi :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zdjęcia rudzielców również, bo się pchały pod obiektyw :P

I kolejna samiczka, chyba samiczka, bo pokładełko raz jest, raz go nie ma... Ma śliczną kropkę na płetwie :) Boje się, ze to samiec, bo wyłapałem przy odławianiu samiczek niebieskiego z taką samą kropką, na razie Drago pokazał kto tu rządzi :P jeśli sytuacja się nie zmieni to go wymienię na samiczkę :) chyba, że ktoś chce go przyjąć do siebie to zapraszam

Obrazek
Obrazek

I tymczasowi mieszkańcy, jak długo zostaną, głównie zależy od nich, bo baniak dla nich będzie niebawem szykowany :)
Mianowicie Wielopłetwy, konkretnej odmiany nie znam, bo jeszcze za młode, jak osiągną około 10-15 cm to wtedy powędrują do swojego baniaka, który jeszcze nie wiem jak będzie wyglądał, ale co ja wam będę się rozpisywał, fotki:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Culek i Kiryska
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
illuminatebaby

Post autor: illuminatebaby »

limobium to to ode mnie?
96l Towarzyskie
25l Krewetkarium RC

Awatar użytkownika
Zafira

Post autor: Zafira »

Jak dla mnie, to masz tam za dużo tego dobra ;-) . Rybki, ślimaki, krewecie..wszystko piękne tam masz, ale za dużo gatunków. A co do kirysków, to one nie mogą być na takim podłożu, ten gruby bazalt może im poranić wąsiki. Dawno temu w Manufakturze były prelekcje i piękne slajdy podróżnicze Heiko Blehera. Mówił wtedy o lorikariach i rybach z rodziny corydoras. Sam stwierdził, że kirysy nie mogą być na żadnych podłożach żwirowych, a jedynie na piaszczystych, bo taka jest ich natura ;-) .
W roślinkach też by się przydało jakiś ład zaprowadzić :-) .
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

co do przerybienia to mam tego świadomość, dlatego gupiki w najbliższym czasie znajdą nowy domek, krewetek już prawie nie ma, ślimaczki też powoli się wykruszają za sprawą helenek, co do kirysków, to może nie tyle, że się z tym nie zgodzę, lecz z doświadczenia wiem (nie tylko mojego), że kirysy, przynajmniej spiżowe nie mają problemu z takim podłożem, zalecenia znam, krzywda kirysom się nie dzieje inaczej bym je wydał, co do roślin taki nieład i pozór naturalności mi odpowiada, co jakiś czas robię porządek jeśli za bardzo się rozpanoszą niektóre, baniaczek mnie cieszy, jedyne co mnie teraz razi to ilość ryb, niestety przez nieoczekiwany prezent

@ illuminatebaby
Limnobium nie mam od Ciebie, ale też od naszego forumowicza

Edit
Zafirko, żeby nie było, że się kłócę, znam wymagania tych ryb, pływają u mnie dosyć długo, najpierw na zwykłym żwirze, potem na drobniejszym bazalcie, mam na względzie ich dobro i cały czas kontroluję czy wszystko gra, wąsiki w normie, ran żadnych od wpuszczenia nie było, mam do nich sentyment i bardzo mi na nich zależy, więc jakby coś się działo będę reagował od razu
Ostatnio zmieniony 2011-11-14, 20:09 przez 3runer, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

3runer pisze:I tymczasowi mieszkańcy, jak długo zostaną, głównie zależy od nich, bo baniak dla nich będzie niebawem szykowany :)
Mianowicie Wielopłetwy, konkretnej odmiany nie znam, bo jeszcze za młode, jak osiągną około 10-15 cm to wtedy powędrują do swojego baniaka, który jeszcze nie wiem jak będzie wyglądał, ale co ja wam będę się rozpisywał, fotki:
Nie wielopłetwy tylko wielopłetwce, a dokładniej to zdaje się polypterus senegalus. Uważaj na te ryby bo szybko rozwiążą za Ciebie problem przerybienia;) Jak będziesz chciał się ich pozbyć, daj znać, do klubu chętnie weźmiemy do baniaka z potworami.

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Poczytałem i już wiem, co do pozbycia się ich to raczej będą u mnie dożywotnio, ale jak chcesz to po 9 zł są mogę podrzucić jak macie ochotę, ale wracając do rybów/gadów jak mówi moje Kochanie to są to świetne ryby i na pewno zorganizuję im w swoim czasie nowy domek, puki co gupiki jeszcze im się do paszczy nie mieszczą, natomiast młode gupiczki to jak najbardziej będą tu w postaci posiłku, a jak wiadomo dla Wielopłetwców posiłek idealny, bo żywy :)

edit:
chętnie dowiem się czegoś z pierwszej ręki o ich hodowli i upodobaniach :)
Ostatnio zmieniony 2011-11-16, 13:01 przez 3runer, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „100 - 199 litrów”