150L Tanim kosztem, ogólne.

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek »

W dobra stronę to idzie ale nie masz rozplanowania na 3 plany.

fracassant

Post autor: fracassant »

wiem wiem... można powiedzieć dzicz tam jest :D jak zdobędę więcej roślin, więcej gatunków to postaram się lepiej całość rozplanować :) miałem zmienić oświetlenie na led i kupić nowe rośliny, ale za dwa miesiące będę miał dwóch synków i się plany z wydatkami pozmieniały ;p
- 150 -

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek »

Gratuluje :D

Awatar użytkownika
trzesnia

Post autor: trzesnia »

w grupie siła
graciory
Obrazek

pozdro
trzesnia

fracassant

dzięki, dzięki :)
- 150 -

fracassant

Witam ponownie!
Nareszcie trochę wolnego i czas na porządki :) Zmieniłem trochę rozmieszczenie w zbiorniku, dosadziłem kilka innych roślinek, niestety są dość małe, ale mam nadzieję, że szybko urosną. Udało mi się nawet z jednej liściastej (podobnej do tej o dużych liściach za kamieniem) zrobić dwie, ale czekam czy coś z tego będzie. Roślinka była w zbiorniku z glonami i uciąłem wszystkie liście. Oby z cebulek coś wyrosło :) Zrobiłem pokrywę na zawiasie, niestety płyta jaką miałem jest troszkę krzywa, ale cóż.. ważne, że jest. Na koniec pomalowałem i tyle nowego. Niestety oświetlenia wciąż nie ma nowego - brak kasy. Ryb też nie ma nowych, za to mnóstwo gupików się narodziło. Mam ponad 20 naprawdę dużych gupików, sporo endlerów i mnóstwo narybku, z tym że to jest mix, ale niektóre mają śliczne długie ogony i cudowne kolory- wymienię za roślinki, neonki innesa, razbora hengela, plamista, borneańska albo inne małe rybki. ew. browar :) nie mam żadnych zdjęć, bo moja cyfrówka nie złapie, postaram się coś zrobić innym sprzętem to się pochwalę.

Tak wyglądało na zew. kiedyś:
Obrazek

tak teraz:
Obrazek

Obrazek
i z bliska:
Obrazek
niestety wszystkie ryby uciekły w ciemny kąt :D
Ostatnio zmieniony 2011-05-01, 13:21 przez fracassant, łącznie zmieniany 1 raz.
- 150 -

lukaszLDZ

Post autor: lukaszLDZ »

Mnie sie podoba, sam jestem początkującym i podziwiam zapał i umiejętnośc zrobienia naprawde czegoś fajnego z niczego:) co to za tło masz tam, bardzo ciekawe??
Łukasz

fracassant

Zdjęcie tła jest na 1stronie. Zrobione ze styropianu, wydłubałem widelcem kawałki, a potem pomalowałem na czarno. Jedyny minus tej roboty, to zapach farby który ponad tydz. się utrzymywał. Musiałem trzymać przy piecu, żeby schło i nie waliło w domu :) może to wina farby, korzystam z tego co mam w domu ;p na początku malowałem sprayem, ale się szybko skończył i częściowo wyżerał styropian. Przez co zostawały białe ślady. Potem znalazłem jakąś stara czarną farbę i pędzel. pozdro.
- 150 -

ODPOWIEDZ

Wróć do „100 - 199 litrów”