128L - 80x40x40 - projekt
- andrzej_vader
Ten tenellus to wyglada jak Sagittaria platyphylla albo wyciagnieta sagittaria subulata. W ogóle to wszystko jakos dziwnie wyglada z tymi roslinami. Niby światła jest dosyć a Heniek ma tak długie przerwy miedzy wezłami jakby miał 0,1W/L
. Didiplis (jesli to jest didiplis) nie przypomina za bardzo rosliny która ma być. Hmm, nie wiem ale na pierwszy rzut oka, to tą lampę dałbym niżej (jesli jest taka mozliwość). Bo przy 40 cm wysokości akwa to powiniennes mieć trawnik z duzego Heńka a nie jakieś patyki
.
A nie widać złej kondycji roslin, czyli papu im raczej nie brakuje. Ta aranzacja (czyli skałki i korzeń) nie jest wcale taka zła, tylko nie wszystkie rosliny sa dobrze dobrane wzgledem wzrostu. Ten pseudotenellus jest do definitywnego usunięcia a przynajmniej do przesunięcia na 2 plan.

A nie widać złej kondycji roslin, czyli papu im raczej nie brakuje. Ta aranzacja (czyli skałki i korzeń) nie jest wcale taka zła, tylko nie wszystkie rosliny sa dobrze dobrane wzgledem wzrostu. Ten pseudotenellus jest do definitywnego usunięcia a przynajmniej do przesunięcia na 2 plan.
dokładnie zgodzę się z tobą. Ogólnie lampę miałem wyżej, bo zrobiłem to aby nie prowokować glonów które mam, ale kilka dni temu obniżyłem ją, więc teraz daje więcej światła.
Ogólnie nazwy roślin podaje takie jakie otrzymałem jak brałem krzaki. tenelus to na bank nie jest bo nigdy by taki nie wyrósł. reszta to w ogóle jest do zmiany. Aranż już mniej więcej w głowie jest. Tak wiec czekajcie na zmiany bo będą spore :D
Edit:
I faktycznie ten mój tenellus to na 90% obstawiam na Sagittaria platyphylla. Bo bardzo podobnie rośnie i tak samo się rozmnażają nowe sadzonki.
tak wiec prawdopodobnie to będzie to.
Ogólnie nazwy roślin podaje takie jakie otrzymałem jak brałem krzaki. tenelus to na bank nie jest bo nigdy by taki nie wyrósł. reszta to w ogóle jest do zmiany. Aranż już mniej więcej w głowie jest. Tak wiec czekajcie na zmiany bo będą spore :D
Edit:
I faktycznie ten mój tenellus to na 90% obstawiam na Sagittaria platyphylla. Bo bardzo podobnie rośnie i tak samo się rozmnażają nowe sadzonki.
tak wiec prawdopodobnie to będzie to.
Ostatnio zmieniony 2009-11-25, 12:14 przez Matrixowo, łącznie zmieniany 1 raz.