Narodziny:30.12.2011
Zbiornik:60X35X33 OW
Filtracja:JBL Cristal Profi 120
Oświetlenie:4X24W T5
Podłoże:Amazonia
Dekoracje:Seiryu Stone
Nawożenie:CO2+słup wody
Flora:HC
Fauna:''shrimpy'' ładne będą

Na obecną chwilę myślę,że nie będzie,to jakiś większy problem,by uskuteczniać taką moc.Bolek1984 pisze:Będziesz świecił 4x24W ????
I myślę,że już starczyBolek1984 pisze:jeszcze kolejne OW
No własnie bo z roślin tylko Henryczek ale może nie będzie tak źleLukiki pisze:Nie ma łodygowców,więc mogą narodzić się problemy,a w tedy z watami się zejdzie w dół.
Gdyby nie likwidacja 3 setki to była by już mała galeria LukikiegoLukiki pisze:I myślę,że już starczy
Biorąc pod wzgląd odległość od tafli wody i dalej patrząc od tafli do dna,to ta pierwsza to żadna strata na świetle...przecież powietrze nie sprawia takiego oporu, jak wodaLukiki pisze:Wiem,że już jest sporo ponad jeden watt,ale biorę wzmiankę,że od źródła światła do powierzchni wody jest 20cm.
Więc uwzględniając jakieś tam straty spowodowane odległością,to można przyjąć,że nie będzie już intensywności 1,4W/L ,tylko 1W/L ,ale to tylko moja taka ''wewnętrzna'' teoria.
Lukiki pisze:Nie ma łodygowców,więc mogą narodzić się problemy,a w tedy z watami się zejdzie w dół.
Do 3-setki będę bardzo starannie dobierał komponenty,a to potrwa trochę czasu,więc może dłuższy czas będzie stała pusta.Bolek1984 pisze:Gdyby nie likwidacja 3 setki to była by już mała galeria Lukikiego
Wszyskiego dobrego w Nowym Roku
No żadna strata w wattach,moc nie spada,ale jak napisałeś luxy.krzych0062 pisze:Biorąc pod wzgląd odległość od tafli wody i dalej patrząc od tafli do dna,to ta pierwsza to żadna strata na świetle...przecież powietrze nie sprawia takiego oporu, jak woda
Genialne to..krzych0062 pisze: więc możesz sobie "lukiknąć"
...i to równieżkrzych0062 pisze:Lukiki napisał/a:
Nie ma łodygowców,więc mogą narodzić się problemy,a w tedy z watami się zejdzie w dół.
Chyba nie mówisz, że obniżysz belkę bliżej lustra wody? hehe
Tak,ale ''nature'',to zbyt uogólnione pojęcie.Irek pisze:Jeszcze w maju mocno krytykowałeś ''oklepane'' Nature.
Moim zdaniem to całość wygląda jak najbardziej ok.king pisze:ten 2 kamor nie pasuje do reszty tak wygląda ok...
rawa strona ładna w lewej się nie postarałeś;P