[11l] OW Bezsenna Noc

ODPOWIEDZ
Hex

[11l] OW Bezsenna Noc

Post autor: Hex »

Efekt pracy w kolejną nie przespaną noc, jednak bezsenność może coś dobrego przynieść.

Trochę danych technicznych ;]

:arrow: Wymiary 40x17x17 co daje 11,5l
:arrow: Podłoże: piasek rzeczny płukany i trochę Manado
:arrow: Oświetlenie dzienne regulowane roletą i być może 8W najzwyklejsza jarzeniówka Philipsa
:arrow: Nawożenie: 1 ml Easy Life na 9 dni
:arrow: CO2 jak rozdzielę z dużego akwa ;] to będzie
:arrow: Filtracja: póki co bark ale jestem w trakcie konstrukcji mikro pompki by był rych na tafli wody
:arrow: Parametry wody : Ph 6,6 i reszty nie mierzyłem
:arrow: Temperatura 23-25
:arrow: Roślinność: microsiorium pteropus
willow moss albo peacock moss nie wiem dokładnie
:arrow: Zwierzaki w niedalekim czasie redki ;]

A teraz czas na małą fotorelacje ;]

Materiały ;]
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tak to wygląda po zmontowaniu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mam nadzieje że komuś się spodoba, mile widziane komentarze i wszelkie sugestie.
Ostatnio zmieniony 2012-11-25, 12:04 przez Hex, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

zamiast jakichś mikropompek użyłbym małej kaskady, nie popsuje widoku

co do baniaka to mi się podoba, tylko te gałązki z pączkami bym wywalił a dał coś więcej z grubszych badyli, dołożyłbym jeszcze coś z płaskich kamieni wychodzących spod tego microzorium po prawej, tak jakoś by mi to dopełniło i zamknęło kompozycje
Co by tu napisać... :-P

lukaszLDZ

Post autor: lukaszLDZ »

ciekawa propozycja ;-) z Twojej strony, ale jesli nie uzywasz RO jak uzyskałeś ph 6,6 na piasku i manado :?: chyba ze mi coś umkneło. Brunner ma rację, wsadź zwykłą kaskadę np. typu hbl 301, ta najmniejszą, zwłaszcza ze chcesz trzymać krewetki to jakaś filtracja być musi, czekam jak to będzie sie dalej rozwijało :-) a co z innymi kostkami? Sa jakies plany skonkretyzowane już?
Ostatnio zmieniony 2012-04-03, 07:41 przez lukaszLDZ, łącznie zmieniany 1 raz.
Łukasz

Hex

3runer,

Badyle grubsze będą dołożone ale nie mam takich na stanie, a co do kamieni to ciężko było mi o 2 w nocy młotkiem napierniczać by je połamać hehe, sądzę że domownicy jak i lokatorzy niżej mogli by mieć coś przeciwko hehe
lukaszLDZ pisze:ale jesli nie uzywasz RO jak uzyskałeś ph 6,6 na piasku i manado :?: chyba ze mi coś umkneło
Nic Ci nie umknęło Łukaszu po prostu woda o tych parametrach jest z dużego akwa;]
3runer pisze:
3runer pisze: użyłbym małej kaskady, nie popsuje widoku
hmmm i tu się nie zgodzę z Tobą bo buduję pompkę o wymairach 1,5x1,5cm i wysokości 4-5cm max więc bez problemu ją schowam jedynie kabel będzie widoczny ;]najbardziej
hehe

Kosteczki póki co leża odłogiem brak czasu na nie ;p za dużo nauki mam :( by jeszcze dodatkowo je robić ;/

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Hex pisze:a co do kamieni to ciężko było mi o 2 w nocy młotkiem napierniczać by je połamać hehe, sądzę że domownicy jak i lokatorzy niżej mogli by mieć coś przeciwko hehe
A kto Ci kazał robić,to w nocy,trzeba robić za dnia i w tedy nie ma wymówek.
Hex pisze:Nic Ci nie umknęło Łukaszu po prostu woda o tych parametrach jest z dużego akwa;]
Ale Tobie za ,to umknął fakt,że woda ta już w chwili obecnej nie ma takich parametrów,więc po co podawać takie dane.
Te gałęzie z pąkami,to efekt chyba nocnego zmęczenia :mrgreen:
Wyjmij je i daj takiej grubości jak obecny badylek.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Hex

Lukiki pisze:więc po co podawać takie dane.
Podałem jakie były na chwilę obecną zaraz po mierzeniu, wiem że ulegną zmianie zdaję sobie z tego sprawę :mrgreen:

Lukiki pisze:A kto Ci kazał robić,to w nocy,trzeba robić za dnia i w tedy nie ma wymówek.
Widzisz Lukiki ja po prostu spać w nocy nie mogę mam kolejna po pierwszej 40 przestałem liczyć która to nie przespana noc;p hehe, a w nocy mi się najlepiej pracuje, uczy robi takie pierdółki ;] ja to wyżej hehe
Lukiki pisze:Te gałęzie z pąkami,to efekt chyba nocnego zmęczenia :mrgreen:
też ale i braku czegoś innego pod ręką ;] gałęzie powinieneś poznać;p bo to są te z "jesiennego drzewa" znaczy się ta sama partia spreparowanych ;] trochę mi jeszcze zostało ale spokojnie będą wymienione i trochę łupku jeszcze też dołożę

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Hex pisze:Widzisz Lukiki ja po prostu spać w nocy nie mogę mam kolejna po pierwszej 40 przestałem liczyć która to nie przespana noc;p hehe, a w nocy mi się najlepiej pracuje, uczy robi takie pierdółki ;] ja to wyżej hehe
Ja,to bym albo poszedł do lekarza z tym ''efektem'',albo dziewczynę sobie znalazł :-P :mrgreen: ;-)

No,ale nie ma co,może bez dziewczyny wyrzeźbisz coś sensownego w szkle.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Hex

Lukiki pisze:albo dziewczynę sobie znalazł :-P :mrgreen: ;-)
nie muszę szukać mam a raczej już narzeczoną ;p hehe jesteś nie doinformowany :mrgreen:

Ja po prostu mam problemy z spanie ;p hehe i to od dość długiego czasu hehe jakoś idzie przywyknąć :lol:

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

ale ta kostka ile będzie miała medium filtracyjnego??

masz zamiar codziennie podmieniać wodę??

Hex

3runer, jeśli masz na myśli to
Hex pisze: buduję pompkę o wymairach 1,5x1,5cm i wysokości 4-5cm max
To póki co to jest odległa przyszłość bo na razie są tylko plany maleństwa a co mi z tego wyjdzie to się okrze ale medium filtracyjnym będzie raczej gąbka

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

to tym bardziej zrobiłbym kaskadę, po co zabierać miejsce w baniaku, 20 zł i jest kaskada

Hex

może będzie nie mówię nie ;]

ODPOWIEDZ

Wróć do „0 - 99 litrów”