DO USUNIĘCIA !54L - po restarcie, początki BW / CW
parametry wody
po dodaniu do filtra torfu granulowanego Sera Super Peat są nowe parametry wody:
ph - 6,6
two - 5
tww - 3
ph - 6,6
two - 5
tww - 3
Gdzie kupiłeś ten granulat? I w jakiej cenie? Bo też się nad nim zastanawiam od jakiegoś czasu. No i co o nim sądzisz?
Akwarium 112l
http://akwarysci.com/forum/viewtopic.ph ... sc&start=0
http://akwarysci.com/forum/viewtopic.ph ... sc&start=0
granulat torfu czarnego Sery w filtrze
kupiłem w Rybarium za niecałe 25 zł
użyłem dopiero pierwszy raz, zobaczymy, pierwsze efekty super
użyłem dopiero pierwszy raz, zobaczymy, pierwsze efekty super
ramirezy
no niestety... przegrałem po raz drugi :(
znowu po 3 dniach samiec ramirezki padł... tak po prostu
samiczka została ale też cały czas siedzi z tyłu, prawie nie widziałem żeby coś skubała
no i powiedzcie mi co się dzieje? co robię nie tak ?
znowu po 3 dniach samiec ramirezki padł... tak po prostu
samiczka została ale też cały czas siedzi z tyłu, prawie nie widziałem żeby coś skubała
no i powiedzcie mi co się dzieje? co robię nie tak ?
ramirezy
parametry się ustabilizowały
ph - 6,5
two - 3
tww - 1
podmianki co tydzień ok. 15% na RO + torfianka
wczoraj doszedł samczyk ramireza do osamotnionej pani - na razie jest ok, szybko się zaaklimatyzował, pływa po całym akwa razem z samiczką, ładnie skubią mrożonki i suchy, ona zaczęła przy nim być bardziej agresywna, odgania kiryski i amandy, kiedy przedtem nie zwracała na nie uwagi.. może coś się kroi? :)
(stałem się niespodziewanie posiadaczem drugiego akwa 150 L i planuję za kilka mc przenieść BW do tego większego - otworzyłem drugi temat w tym względzie, a tutaj może odpalę jakiś roślinniak z krewetkami.. zobaczymy)
ph - 6,5
two - 3
tww - 1
podmianki co tydzień ok. 15% na RO + torfianka
wczoraj doszedł samczyk ramireza do osamotnionej pani - na razie jest ok, szybko się zaaklimatyzował, pływa po całym akwa razem z samiczką, ładnie skubią mrożonki i suchy, ona zaczęła przy nim być bardziej agresywna, odgania kiryski i amandy, kiedy przedtem nie zwracała na nie uwagi.. może coś się kroi? :)
(stałem się niespodziewanie posiadaczem drugiego akwa 150 L i planuję za kilka mc przenieść BW do tego większego - otworzyłem drugi temat w tym względzie, a tutaj może odpalę jakiś roślinniak z krewetkami.. zobaczymy)