Pierwszy baniak po 20 latach przerwy :)
Niekoniecznie. Może któraś z krewetek miała już jajeczka jak ją kupiłeś i tylko młode się u Ciebie w bańce urodziły.
Akwarium 112l
http://akwarysci.com/forum/viewtopic.ph ... sc&start=0
http://akwarysci.com/forum/viewtopic.ph ... sc&start=0
raczki
a dzisiaj doszły raczki - on mniejszy i ona większa
ona
on
on dostojnie patroluje cały czas przód akwarium, ona strachliwie wisi na wyższych partiach roślinności, nie zauważyłem aby zanosiły się na krewetki czy tym bardziej ryby, choć jak któryś z mieszkańców niechcący wpłynie w prywatną strefę samca ten grozi mu szczypcami! ogólnie bardzo fajni mieszkańcy akwa, wnoszą nowe życie w denną strefę, trochę rozkręcają rozleniwione i rozpanoszone krewetki
ona

on

on dostojnie patroluje cały czas przód akwarium, ona strachliwie wisi na wyższych partiach roślinności, nie zauważyłem aby zanosiły się na krewetki czy tym bardziej ryby, choć jak któryś z mieszkańców niechcący wpłynie w prywatną strefę samca ten grozi mu szczypcami! ogólnie bardzo fajni mieszkańcy akwa, wnoszą nowe życie w denną strefę, trochę rozkręcają rozleniwione i rozpanoszone krewetki

Nie wiem czemu ale czytałem to zdanie 5 razy i za każdym razem przeczytałem "takie życie, zbiorowego gwałtu raczej nie będzie"ADAMMIKO pisze:takie życie, choć zbiorowego pogromu raczej nie będzie...

Posiadanie zwierząt NIE JEST obowiązkiem, natomiast ich posiadanie RODZI OBOWIĄZKI.
Dostałem kiedyś od znajomego cztery sztuki, trzymałem je razem z krewetkami blue pearl, od tego wydarzenia miną zaledwie rok, a w moje krewetkarium przemieniło się w istne raczkarium
Po pewnym czasie pozostałe krewetki (a zostało ich niewiele) i nadwyżkę raków sprzedałem i zostawiłem sobie kilka sztuk. Gdy raków było za dużo często dochodziło do walk pomiędzy większymi osobnikami, czego efektem były oderwane szczypce. Tak już na koniec dodam tylko, że najciekawsze było karmienie, wcinały wodzeń i ochotę jak dzikie... :) Nie będę już zaśmiecał Twojego tematu, więc jeśli masz jakieś pytania to pisz na pw 

Ostatnio zmieniony 2013-02-18, 16:13 przez Horyzont, łącznie zmieniany 1 raz.
update
FAUNA:
- 8 x Kardynałek Chiński
- 6 x Żałobniczka (Tetra czarna)
- 5 x Zwinnik czerwonousty (Rhodostomus)
- 2 x raczek Cambarellus Orange
- xx krewetki RC
Nawożenie: Sera CO2 Tabs plus dyfuzor, nawóz mikro Akwan Extra
Filtracja i napowietrzanie: kubełek Aquel Mini-Kani 80
FOTY:

- 8 x Kardynałek Chiński
- 6 x Żałobniczka (Tetra czarna)
- 5 x Zwinnik czerwonousty (Rhodostomus)
- 2 x raczek Cambarellus Orange
- xx krewetki RC
Nawożenie: Sera CO2 Tabs plus dyfuzor, nawóz mikro Akwan Extra
Filtracja i napowietrzanie: kubełek Aquel Mini-Kani 80
FOTY:

Ostatnio zmieniony 2013-03-11, 20:35 przez ADAMMIKO, łącznie zmieniany 1 raz.