[54L] Moje grymasy

maurro

Post autor: maurro »

w sensie że co się ma dziać ? w sumie to ja początkujący i zbyt wiele koncepcji już legło w gruzach.

Na CO2 to niestety ale miejsca nie znajdę, a nawozy jakieś mogę stosować tylko byłbym wdzięczny za wszelkie sugestie z wytłumaczeniem, bo chętnie bym się nauczył czegoś nowego.

Awatar użytkownika
wojtekr

Post autor: wojtekr »

W dużym przybliżeniu zakłada się, że jak światła jest powyżej 0,5W/l to powinno się już zacząć dodatkowo nawozić. U ciebie to niemalże konieczność.
Ja jesteś początkujący, to kup zestaw Makro i zestaw Micro i podawaj wg sugestii producenta. W międzyczasie doczytasz wiele na temat nawożenia i możesz pokusić się o dawkowanie składników Makro i niektórych mikro pojedynczo. CO2, to podstawa, żeby dostarczyć węgla i podstawa moim zdanie przy uprawie roślin trawnikowych, które chcesz mieć.

maurro

Post autor: maurro »

wojtekr, a czy możesz mi polecić jakieś zestawy nawozów?

hmmm trawnika to ja chyba już raczej nie chce bo zapewne nie będę miał do niego cierpliwości, ale chciałbym jakieś rośliny przydenne które potrafią się rozrastać na boki

Awatar użytkownika
wojtekr

Post autor: wojtekr »

maurro pisze:wojtekr, a czy możesz mi polecić jakieś zestawy nawozów?
Koleżanka z naszego forum: Zafira "Podwodne ogrody". Możesz zagadać przez PW lub kupić na Starcie makro i mikro.

Prawdę mówiąc już jakiś czas odszedłem od szybkiego wzrostu roślin, więc nie nawożę i nie jestem na bieżąco.

ODPOWIEDZ

Wróć do „0 - 99 litrów”