[69] Mchy na korzeniach

lukaszLDZ

Post autor: lukaszLDZ »

Jak obiecałem tak tez czynię, foto robocze z fona... w akwarium nic sięnie zmieniło, nic tak zauważalnego, czekam na czarna lawę i będę wzbogacał kompozycję, na chwile obecna jednak czasu brak na poukładanie aranżacji, wrzucone byle jak mikrozory itp. Szkło dopiero co wyszło na prosta, było wszystko w brązie ( bez skojarzeń :mrgreen: ) mowa o okrzemkach , wacie itp. Mchy dopiero treraz zaczęły jako tako odbijac, wcześniej okrzemki zajeły wszystko. Tymczasowo w szkiełku jest dodatkowy filtr, który robi jako mechanik JBL - e700.

Obrazek
Mieszkańcy 4x Sakura Red - nie mam pomysłu na obsadę, a nie chcę zakrywać akwa, bo miały byc pielegniczki.
Ostatnio zmieniony 2013-02-16, 17:25 przez lukaszLDZ, łącznie zmieniany 2 razy.
Łukasz

Pabian

Post autor: Pabian »

Miły widoczek :-> ...ale faktycznie tak trochę łyso bez rybci

PS. tymi rurami sprofanowałes foto :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: chyba ,że to nowy trend :-P
Ostatnio zmieniony 2013-02-16, 17:24 przez Pabian, łącznie zmieniany 1 raz.

lukaszLDZ

Trend retro-rurowy :lol: Jak mówię, filtr tymczasowo wrzucony, szkoda mi czasu i zachodu aby montować to wszystko z tyłu ( mało miejsca), a to z tego względu, ze jak zrobię BW , to filterek ten ( wraz z rurami oczywiście :mrgreen: ) wędruje tam, a docelowo tu zostanie jedynie 2213 tak jak na początku.
Łukasz

Pabian

Łukasz ...sorry ,że zaśmiecę ...ale kto Ci kleił to akwa ? Pytam bo jeszcze "starodawnym" sposobem klejone :-P

lukaszLDZ

Wspominany szklarz z Bojowników Getta. Małe zbiorniki klei fajnie ale im wieksze tym wychodzi mu to gorzej, raz lepiej raz gorzej :lol:
Łukasz

wit27

Post autor: wit27 »

Łukasz ja bym Ci poradził wywal tą wgłębkę bo jak wejdzie w meszki to dopiero będziesz miał problem :-P ja z tym świństwem walczę bez skutku ;-)

Pabian

lukaszLDZ pisze:Wspominany szklarz z Bojowników Getta. Małe zbiorniki klei fajnie ale im wieksze tym wychodzi mu to gorzej, raz lepiej raz gorzej :lol:
Nie chodziło mi o jakość ,tylko metodę (szyby postawione na dnie)

lukaszLDZ

Krzychu ja się nie znam :-P Wiem, że lepiej jak dno jest wklejone w boki a nie boki postawione na dnie, ale ponoć ma to większe znaczenie w dużych baniakach, gdzie działają większe siły.

Witek - wgłębka jest wrzucona i się zaczepiła sama, nie miałem co z nia zrobić. Wgłebka i niepoprzyczepiane mikrozory to elementy czasowe dekoracji :-D . PRzyjdzie lawa, będzie mocowanie i klejenie aranżacji docelowej myslę.... cos tez napewno wyleci cos dojdzie. Wklejam foty jedynie dla zobrazowania nieładu i ogółu sytuacji na froncie. 8-)
Ostatnio zmieniony 2013-02-16, 19:51 przez lukaszLDZ, łącznie zmieniany 2 razy.
Łukasz

Awatar użytkownika
wojtekr

Post autor: wojtekr »

lukaszLDZ pisze:nie chcę zakrywać akwa, bo miały byc pielegniczki.
Łukasz, pielęgniczki mogą wyskoczyć jak masz odkryte akwarium :-). Robią to chętnie.

lukaszLDZ

No własnie wiem, ale nie pasuje mi zakryte akwarium stad muszę pomyśleć o czymś innym. Ponadto dobrze byłoby aby nie trzeba podgrzewać wody grzałką zbytnio. Z twardościami zjechałem juz bo mieszam z RO, parametry to Kh - 5 , Gh - 8. Nawożenie znikome, więc warunki dla wszelkich średnio/miękkolubnych rybek oki, oczywiście nie mówię o skrajnściach i kwasie.
Ostatnio zmieniony 2013-02-16, 21:23 przez lukaszLDZ, łącznie zmieniany 2 razy.
Łukasz

ziemian

Post autor: ziemian »

To przykryj akwarium szybą wtedy nie będzie to widoczne, a zda egzamin ;-)

lukaszLDZ

No właśnie szybki chciałbym uniknąć, paruje to to i trzeba czyścic i nieco szpeci... pomyśle jednak nad tym może :-)
Łukasz

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Jesli chodzi o zakrycie akwa,to szyba szpeci strasxnie.
Jakas ladna ramka wielkosci zbiornika by sie przydala,a w nia zainstalowac cieniutka zylke i zrobic cos na wzor rakiety tenisowej.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Pabian

Lukiki pisze:Jesli chodzi o zakrycie akwa,to szyba szpeci strasxnie.
Jakas ladna ramka wielkosci zbiornika by sie przydala,a w nia zainstalowac cieniutka zylke i zrobic cos na wzor rakiety tenisowej.
Nie wiem Łukasz ,czy by się ta żyłka nie zwiesiła pod wpływem ciepła

lukaszLDZ

Widziałem na forum apisto, ktoś użył takiej siatki, ale nie z żyłki lecz z cienkiego druta czy coż takiego, jednak obawiam sie, że to po prostu z czasem rdzewieje
Łukasz

ODPOWIEDZ

Wróć do „0 - 99 litrów”