Szkoda

ładnie wyglądało, powiedz Kuba jak to z opłacalnością takiego oświetlenie i z sensem montowania zwykłych ledów. Masz tutaj 16 modułów, każdy pobiera 1,9W i daje 120lumenow- łącznie ok.30W - 1920 lumenów. Teraz dla porównania, zwykła świetlówka Sylvania Luxline 24w ma 1850l. Zatem przy tej konfiguracji z tych Ledów co masz jest ok 64l/w. Dla jednej tylko świetlówki 24w, jest ich ok 77l/w. Jesli dobrze liczę oczywiście. Gdzie tu sens, skoro jedna świetlówka 24w bedzie tu na podobnym poziomie wydajna albo i lepsza. Dokładam drugą świetlówkę 24w, na Twój zbiornik i mam już bardzo wydajne oświetlenie. Po co zatem kombinowałeś z tymi zwykłymi Ledami. Co innego Power Led. Koszt modułu to 8zł - jest ich 16, potem zakup zasilacza/statecznika - koszt 35zł. Łącznie ok 160zł, same części ( diody i zasilacz) i moim zdaniem opłacalność żadna, skoro z tych wszystkich diod masz podobna ilośc lumenów co ze zwykłej 24w Luxline 6500k. Niech ktoś mnie poprawi jeśli się mylę i wytłumaczy logicznie jeśli mój tok rozumowania jest zły.