[27] Namiastka po...

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Ale ja nikomu nie bronię zakupu np: w wawie gr.B za 3-4zł :-)
Trzymanie cen,hmm... niech pomyślę...aaaa rozumiem,że jak ''Zdzisław'' ma po trzy zeta,to ja też muszę mieć po tyle samo?
Inny przykład,dajmy na to rośliny z naszych zbiorników.
Ktoś ''X'' w wawie,lob gdzieś indziej ceni np: 1 łodygę aromatici za 1zł,a np: Zafira może sobie cenić 3zł.
Uważasz,że roślina Zafiry jest za droga,bo ja uważam,że wciąż za tania.
Uważasz,że musi ustosunkować się do konkurencyjnej ceny?

Sory za podanie ''nickowego'' przykładu.

Następny przykład wolności zakupów.
Szkła Opti.
Ja wybrałem szkło za 1/2 ceny niż miałoby mnie,to kosztować w Łodzi,to był mój wybór,że pozyskałem je taniej w innym mieście.

Reasumując nikomu nie zabraniam dokonywania zakupów,tam gdzie taniej,czy drożej.
Klient dokonuje wyboru,ja klienta nie wybieram.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Kaledon

Post autor: Kaledon »

No widzisz jak Ty wszystko personalnie do siebie bierzesz :mrgreen:

Lukiki pisze:Reasumując nikomu nie zabraniam dokonywania zakupów,tam gdzie taniej,czy drożej.
Klient dokonuje wyboru,ja klienta nie wybieram.
Więc po co narzekasz:
Lukiki pisze:Jak wystawisz za 3zł,to i ta cena skąpca nie przekona.
W Łodzi na forum trzeba oddawać za darmo i dowieźć trzeba.
Ty traktujesz kogoś jak skąpca tylko dlatego, że wie jaka jest adekwatna cena do jakości tych akurat krewetek (B/C). A tak naprawdę to jest to te 3-4 złote. Wiesz co robią z takimi krewetkami w większych hodowlach? Nie sprzedają ich tylko karmią nimi ryby lub dają jako dodatek do zakupów. Nie uważasz, że lepiej dołożyć parę złotych i kupić ładne A, S lub SS?

A tak na marginesie jeden już się kiedyś obraził na łódzkie forum i miał już na nim nie sprzedawać :mrgreen: No i takie generalizowanie na wszystkich jak trafiło Ci się kilku pajacy jest raczej niepoważne. Ja do tej pory nie spotkałem się z niesolidną osobą z tego forum. Wszystko zawsze dogranie i ustalone jak być powinno.

Co do trzymania cen to też nie do końca zrozumiałeś. Generalnie Łódź jest droga pomimo dużej giełdy. Pewnie ma to związek z jej polityką czyli wpuszczania wszystkich jak leci. Nie chodziło mi o "Zdzisia" czy "Krzysia".

A Zafire to nie wiem po co w dyskusje wmieszałeś :-? Zresztą w kwestiach roślinnych to ja się nie będę wypowiadał ponieważ to nie moja bajka.

Awatar użytkownika
chodysVR6

Post autor: chodysVR6 »

Lukiki, sądze ze gdybys chciał sprzedać je za 3 zł. To ustawiły by sie kolejki łącznie ze mną. Bo dla Ciebie kasa nie gra roli. Jak sam powiedziałes. A kazdy ma przeznaczoną kwotę ktora moze wydać. I nie kazdy przyjdzie do Ciebie z 200zł. Tak wiec ja np wziąłem od Ciebie krewetki bo chcialem zobaczyc jak sie beda trzymać ale jak znowu wystawiasz po 5 zł to nawet do Ciebie nie pisze.
Np za 30 zł. w cenie 5 zł mam 6 krewetek a jakby były po 3 jak mowi kaledon 10 sztuk to prawie 2 razy tyle.

Nie namawiam Cie zebyś obniżył cene bo ja chce kupic chcialem Ci poprostu pokazać jak to jest z drugiej strony.
Lepiej jeździć na ropę bryczką niż na LPG zapalniczką

MST MS 01D VIP

Lukiki

Kaledon pisze:No widzisz jak Ty wszystko personalnie do siebie bierzesz :mrgreen:
Nie,no co,Ty :mrgreen:
Kaledon pisze:Więc po co narzekasz:
Ej,no,a gdzie ja coś takiego napisałem,że narzekam.
Stwierdzenie pewnych faktów nie można nazwać narzekaniem przecież.
Kaledon pisze:Ty traktujesz kogoś jak skąpca tylko dlatego, że wie jaka jest adekwatna cena do jakości tych akurat krewetek (B/C)
Jesteś w błędzie.
Tu nie chodzi,o temat sprzedaży krewetek,pisałem ogólnie o mentalności na forum.
Kaledon pisze:A Zafire to nie wiem po co w dyskusje wmieszałeś
Od razu wmieszana,równie dobrze mógłbym dać przykład innego dobrego rośliniarza i co w tedy też byś napisał,po co mieszam w dyskusję pana Iksińskiego?

Kaledon, jak będę chciał sprzedać gr.B po 10zł,to taką cenę wystawię.
Ja nie jestem uzależniony w tym temacie od nikogo.
Cenę swoich rzeczy na sprzedaż ustalam ja i nikt na pewno nie będzie dyktatorem za ile co mam sprzedać.

Oczywiście się tu z Tobą nie kłócę nie odbierz tego tak ;-)
Kaledon pisze:Nie uważasz, że lepiej dołożyć parę złotych i kupić ładne A, S lub SS?
Ale czy każdy musi mieć ''eski''?
Czy każdemu musi na tym zależeć,by nie mieć gorszych gradacji od innych?
Mi specjalnie na tym nie zależało i cieszyłem się z dużej populacji tych krewetek w swoim zbiorniku,a że biegały C,B,A to mnie to nie wadzi.
Filmy

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Kaledon

Post autor: Kaledon »

No widzisz- ja tej mentalności forum nie zauważyłem. Powiem Ci więcej- nikt nie dyskutował z ceną jaką wystawiłem, jak komuś coś oddawałem to jakąś słodkością się zrewanżował lub browarem. Wiem, że zawsze jakaś menda się trafi co chce za darmo dostać i jeszcze to sprzedać ale no nie można na całe forum generalizować.

Co do ceny to owszem Ty ustalasz ale musisz mieć świadomość, że druga strona będzie chciała coś urwać :mrgreen: Czas cen odgórnie sterowanych minął bezpowrotnie. Widzisz - ja też akurat (przypadkiem na Twój temat trafiło) chciałem opisać pewne zjawisko. Jak byłem ostatnio na giełdzie czwartkowej i popatrzyłem na krewetki, skorupiaki ich jakość oraz ceny to stwierdziłem że to jest jakieś nieporozumienie. Za mieszankę C/B koleś chciał 54 PLN i taką samą cenę trzymał importer który nawet poprawnie nie nazwał swojego towaru. I to jest cena za powiedzmy to szczerze odpad z selekcji dla sklepikarzy. I z tego co mi wiadomo łódzka giełda jest droższa od innych.

I nie każdy musi mieć S choć ja osobiście od wypieszczonego baniaka wolę ładne krewetki. Każdy ma to co lubi ;-) Ty traktujesz je jako dodatek do kompozycji ja jako dekoracje samą w sobie. I osobiście najbardziej lubię właśnie S ponieważ mają akurat taką proporcję czerni/czerwieni do bieli jaka mi się podoba najbardziej. A jest za mało biała a SS już trochę za bardzo.

Lukiki

Z obsadą.

Obrazek
Filmy

Awatar użytkownika
illuminatebaby

Post autor: illuminatebaby »

Mini Milford wygląda ekstra!
96l Towarzyskie
25l Krewetkarium RC

lukaszLDZ

Post autor: lukaszLDZ »

Jak Ci hula roslinnośc przy tym świetle zwłaszcza heniek???
Łukasz

Lukiki

Na obecną chwilę trudno coś mądrego na ten temat powiedzieć,bo ''adopcja'' odbyła się parę dni temu :-)
Testów żadnych nie robiłem nawet,może po karpiu coś zbadam i uzupełnię kroplą,lub dwiema ;-)
Filmy

Awatar użytkownika
mat114

Post autor: mat114 »

Kosteczka istnieje jeszcze w tej formie? Jak tak, to jak Ci się to światło sprawuje?
Posiadanie zwierząt NIE JEST obowiązkiem, natomiast ich posiadanie RODZI OBOWIĄZKI.

Lukiki

Kostka funkcjonuje nadal w prawie nie zmienionej formie,dlatego tez zdjec dalszych nie bylo.
Zbiornik bez nawozenia.
Henryslaw sie rozlecial tylko.
Mchy zmienily sie tzn.sa teraz takie bidulce,a nie miesite jak przy dobrym swietle i nawozach.
Czesto goszcza glony,bo slonce na zbiorbik pada.
Ogolnie jakos tam funkcjonuje sobie sam.
Ale zamierzam sie pozbyc zielonej zawartosci i wlize moze tam same kamienie.
Filmy

Prospero
Administrator

Post autor: Prospero »

Tak sobie czytam i czytam co tam Lukiki smaruje tu i tam i stwierdzam, że Łukasza można lubić - nie lubić (szorstkość wypowiedzi), zgadzać się z nim lub nie... (konstruktywna krytyka, która czasem wkurza ale ciężko się z nim w wielu kwestiach nie zgodzić. Sam mam do dziś roślinki, które dostałem za przysłowiowe "dziękuję" a także te, które dostałem od Zafiry jak jeszcze "dawała za darmo" chodź ja się starałem zawsze jakąś czekoladkę przytargać i zgadzam się tu z Łukaszem a także pewnie i innymi, że Łódź to "dziwna Kraj" ... a najlepiej z dostawą do domu i dopłacić. Tak niestety w Łodzi jest ze wszystkim. Każdy się targuje i najlepiej dostać za pół ceny albo lepiej nie płacić. Może to przez to, że jednak łódzki region jest ...biedny albo pełen cwaniaków? Szczyt bezczelności brać i sprzedawać! Ja np. należę do osób, które jak coś chcą mieć to starają się to zdobyć niezależnie od ceny lub też... korzystają z okazji jeżeli taka się napatoczy. Wiadomo nie zawsze można sobie na wszystko pozwolić ale dla chcącego nic trudnego. Jest na tym forum kilka osób, które cenię za całokształt... wymienię trzy... kolejność przypadkowa :) Gosia, Zbyszek, Łukasz... Z chęcią śledzę wszelkie wypowiedzi na znanych mi forach bo przez to mogę się uczyć. Każda konstruktywna krytyka jest jak najbardziej pożądana chodź ja np. bardzo nie lubię jak mi ktoś coś wytyka :mrgreen: Taki offtop mi się zrobił :-P

Pabian

Post autor: Pabian »

Prospero pisze: Tak niestety w Łodzi jest ze wszystkim. Każdy się targuje i najlepiej dostać za pół ceny albo lepiej nie płacić.
M.in. dlatego ten region jest taki biedny.Robię w usługach i wiem ,że za "pół ceny" oznacza byle jak . Byle jaka zapłata ,byle jaka robota i w sumie wychodzi k..... mać byle jakie życie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „0 - 99 litrów”