30 l [Krewetkarium :)] - ŁePeK

ODPOWIEDZ
ŁePeK

30 l [Krewetkarium :)] - ŁePeK

Post autor: ŁePeK »

Witam ;)
Po dlugiej wlace z glonami z powodu zbyt duzego i dlugiego naswietlania zdecydowalem sie na maly resart ;) Oswietlenie takie samo jednak roslin wiele wiecej i jeszcze wiele dojdzie ;) Wedlug mnie akwa wyglda teraz o wiele lepiej niz poprzednia aranzacja, takze jestem zadowolony ;)

Teraz maly opis akwa ;)

Akwarium: 60X20X25 (dł x szer x wys)
Oświetlenie: 24W T5 Aquastar
Filtr: Jakis maly ale bardzo wydajny ;)
Grzałka: 25W
Podłoże: kwarcowe :)
Zwierzeta: 3x Amano, chyba z 7x Red Cherry
Rosliny: wiem ze Hydrocotyla, Wgłębka, Cryptocoryna, Microsorium a reszty nie znam ;p
Z roslin dojdzie jeszcze Glosia, Lileopolis(czy jakos tak) i blyxa i moze jeszcze cos ;p

Czekam na komentarze :)
Załączniki
Lewa strona
Lewa strona
Cale akwa
Cale akwa
Prawa strona
Prawa strona
Ostatnio zmieniony 2008-12-05, 15:09 przez ŁePeK, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
cmepro
Kontakt:

Post autor: cmepro »

Nie wygląda na typowe krewetkarium zarośnięte mchami ale mi się podoba ;-) Ma w sobie to coś, co ciężko mi określić. Czepie sie tylko do termometru (na poczną ściankę), grzałki (na bok albo na płasko na dnie ją połóż), filtr (zasłoń go czymś). Można by dorzucić jakieś mchy tylko nie wiem czy wtedy nie zakłócisz uroku baniaka. Może jakieś małe kępki na kawałkach kokosa.
[9L] Korytko: ?
[12L] Corner: White Pearl | Clithon Corona
[20L] Green Tank: Babaulti | Red Cherry | Clithon Corona
http://www.akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=98

ŁePeK

Post autor: ŁePeK »

Termotetr to i racja ;) Przerzuce go ;D Grzalka i filtr bedzie zarosnieta tymi roslinami po prawej takze nie ma obaw, trzeba troche czasu ;D mi tam sie tne baniak bardzo podboba ;d jeszcze jak dojda nastpene rosliny bedzie lepiej ;)

Awatar użytkownika
cmepro
Kontakt:

TaTaDooR pisze:moze cie spotkac to co mnie ze nitki sie wdaly w mchy i byly do wywalenia.
Ja miałem problem z nitkami, ale to na własne życzenie, przesadziłem na początku ze światłem. Nie musiałem niczego wywalać z mchów czy roślin. Nitki usuwałem mechanicznie i dodatkowo częściej podmieniałem wodę, jak baniak odzyskał równowagę nitki odeszły do lamusa i nigdy nie powróciły.

Awatar użytkownika
cmepro
Kontakt:

Dobra metodą jaką jest też wymoczenie mchu w kwasku z cytryny rozcieńczonym z wodą, podobno rewelacja a taki "sparzony" glon krewetki chętniej zjedzą i nie tylko amano.

ODPOWIEDZ

Wróć do „0 - 99 litrów”