VI Sympozjum Akwarystyczne Łódź 2011

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

VI Sympozjum Akwarystyczne Łódź 2011

Post autor: Kubiszon »

Obrazek

Klikając na logo możecie wejść na stronę poświęconą tegorocznemu zlotowi.
Ostatnio zmieniony 2011-03-27, 13:11 przez Kubiszon, łącznie zmieniany 1 raz.

latajacypies

Post autor: latajacypies »

mam pytanie:
Czy prelekcje gości z zagranicy będzie tłumaczona na bierząco?
Czy można zwyczajnie kupić bilet na targi i wejść na sympozjum czy może trzeba się wczesniej zapisać, zgłosić chęć udziału lub tym podobne?
Jaka jest cena biletu i czy on uprawnia do udziału w sympozjum (z góry założyłem, że uprawnia ale może wcale tak nie jest)?

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

latajacypies pisze: Czy prelekcje gości z zagranicy będzie tłumaczona na bierząco?
Tak.
latajacypies pisze:Czy można zwyczajnie kupić bilet na targi i wejść na sympozjum czy może trzeba się wczesniej zapisać, zgłosić chęć udziału lub tym podobne?
Wchodzisz z ulicy, musisz tylko kupić bilet żeby dostać się na halę gdzie odbywać się będą wykłady. Raczej bez wcześniejszych zapisów, nigdy nie było problemów z ilością osób.
latajacypies pisze: Jaka jest cena biletu i czy on uprawnia do udziału w sympozjum (z góry założyłem, że uprawnia ale może wcale tak nie jest)?
Cennik

Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

Przejrzałem program tegorocznego Sympozjum i...hm..niezbyt jest "powalający" tematycznie (oczywiście dotyczy moich "kręgów zainteresowań"). Druga rzecz to brak jakiegoś tuza akwarystyki, który ściągnąłby rzesze fanów tego pięknego hobby. Czy nas Łodzian nie stać na "coś" lepszego?
A co z imprezą integracyjną, można trochę szczegółów prosić? :-)
Prosiłbym również w imieniu swoim i kilku innych osób zainteresowanych tematem o kilka szczegółów dotyczących aranżacji shrimp setów. Z góry dziękuję za rozwinięcie tematu, bo czas płynie a Sympozjum i targi tuż, tuż... ;-)
Ostatnio zmieniony 2011-03-28, 09:11 przez krzych0062, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

krzych0062 pisze:Przejrzałem program tegorocznego Sympozjum i...hm..niezbyt jest "powalający" tematycznie (oczywiście dotyczy moich "kręgów zainteresowań").
Niestety nie da się zadowolić wszystkich. Zachęcam jednak do zajrzenia, na pewno coś ciekawego usłyszysz, a może zainteresujesz się czymś nowym/innym niż dotychczas.
krzych0062 pisze:Druga rzecz to brak jakiegoś tuza akwarystyki, który ściągnąłby rzesze fanów tego pięknego hobby. Czy nas Łodzian nie stać na "coś" lepszego?
A zwróciłeś uwagę kim jest pan Debelius? Dla każdego morszczaka to nie lada gratka. To taki Heiko Bleher (który był u nas na zeszłej imprezie) tylko że zajmujący się morskimi stworzeniami no i ponoć jeszcze bardziej zasłużony. Na pewno warto pójść na jego wykład chociażby z uwagi na super foty.
Kogo byś widział aby Cię zadowolić? Zaproponuj proszę.
krzych0062 pisze:A co z imprezą integracyjną, można trochę szczegółów prosić? :-)
Integracja jak integracja, ludzie z klubów akwarystycznych + prelegenci + przedstawiciele firm zebrani w jednym pubie i rozmawiający przy piwku.
krzych0062 pisze:Prosiłbym również w imieniu swoim i kilku innych osób zainteresowanych tematem o kilka szczegółów dotyczących aranżacji shrimp setów. Z góry dziękuję za rozwinięcie tematu, bo czas płynie a Sympozjum i targi tuż, tuż... ;-)
No w tej kwestii czekamy na info od Pawła Szewczaka - on to organizuje. Jak tylko otrzymamy szczegóły to pojawią się one na naszej stronie.
Ostatnio zmieniony 2011-03-28, 09:16 przez Kubiszon, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
krzych0062

Kubiszon pisze:Niestety nie da się zadowolić wszystkich. Zachęcam jednak do zajrzenia, na pewno coś ciekawego usłyszysz, a może zainteresujesz się czymś nowym/innym niż dotychczas.
Niestety, ale to prawda stara jak świat...nie da się wszystkich zadowolić. Oczywiście, że będę na Sympozjum, jak na wszystkich zorganizowanych do tej pory(Łódź, Toruń) ;-)
Kubiszon pisze:A zwróciłeś uwagę kim jest pan Debelius? Dla każdego morszczaka to nie lada gratka.
Choć akwarystyka morska jest piękna, kolorowa to jednak jest to dla mnie temat tabu :-( Przepraszam za moja niewiedzę odnośnie PP. Debelius-a :oops:
Kubiszon pisze:Kogo byś widział aby Cię zadowolić? Zaproponuj proszę.
Hm...tu nie chodzi li tylko o moje zadowolenie...Osobiście widziałbym np. Olviera Knotta. :-)
Kubiszon pisze:Integracja jak integracja, ludzie z klubów akwarystycznych + prelegenci + przedstawiciele firm zebrani w jednym pubie i rozmawiający przy piwku.
Ło matko...Kubiszon..to wiedzą wszyscy, chodzi mi o miejsce i czy trzeba wcześniej się "zapisać" i co z ewentualnym wpisowym? :-P
Ostatnio zmieniony 2011-03-28, 09:24 przez krzych0062, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

krzych0062 pisze: Choć akwarystyka morska jest piękna, kolorowa to jednak jest to dla mnie temat tabu :-( Przepraszam za moja niewiedzę odnośnie PP. Debelius-a :oops:
Tym bardziej powinieneś pójść na ten wykład
krzych0062 pisze: Hm...tu nie chodzi li tylko o moje zadowolenie...Osobiście widziałbym np. Olviera Knotta. :-)
Nie wiem czy nie było takiej próby, muszę spytać chłopaków. Generalnie to też nie jest w 100% zależne od nas, dużo do powiedzenia ma tu sponsor który opłaca wszystkie koszty. Ogólnie to sporo roboty jest takie załatwienie prelegenta... Będzie też pan Bastmeijer, specjalista od kryptokoryn. Myślę, że to ciekawa sprawa dla każdego rośliniarza.
krzych0062 pisze:Ło matko...Kubiszon..to wiedzą wszyscy, chodzi mi o miejsce i czy trzeba wcześniej się "zapisać" i co z ewentualnym wpisowym? :-P
Odpowiem na razie wymijająco - szczegóły wkrótce!

jabol

Post autor: jabol »

krzych0062 pisze:...Osobiście widziałbym np. Olviera Knotta. :-)
oj tam od razu Knotta. mamy pod bokiem wybitnych aquscaperow w Lodzi z NAA - moze by ich poprosic o zaszczycenie wykladem ?

Jaboooool, masz takie coś jak edytuj, jeśli chcesz coś dopisać to edytujesz i to doklejasz zamiast pisać post jeden pod drugim! O tak:
Kubiszon pisze:odpowiem na razie wymijająco - szczegóły wkrótce!
...byleby nie bylo..pilkarzykow.....
Ostatnio zmieniony 2011-03-28, 11:21 przez jabol, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
krzych0062

jabol pisze:oj tam od razu Knotta. mamy pod bokiem wybitnych aquscaperow w Lodzi z NAA - moze by ich poprosic o zaszczycenie wykladem ?
Masz rację Jabol, Marcin i Paweł mają dar w rękach i przeogromną wiedzę ;-) Jednak jak urządzili warsztaty u siebie w firmie to ile osób z forum zaszczyciło swoją obecnością? Trochę było to żenujące... :-/ Ale oczywiście, że skoro mógł być G. Guzik toi mogą być "nasi" chłopaki z NAA(NAShop) Jestem ZA :-)
Ostatnio zmieniony 2011-03-28, 11:42 przez krzych0062, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek »

O Apisto nic nie będzie? :cry:
Ostatnio zmieniony 2011-03-28, 15:36 przez Irek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mat114

Post autor: mat114 »

krzych0062 pisze:jabol napisał/a:
oj tam od razu Knotta. mamy pod bokiem wybitnych aquscaperow w Lodzi z NAA - moze by ich poprosic o zaszczycenie wykladem ?

Masz rację Jabol, Marcin i Paweł mają dar w rękach i przeogromną wiedzę ;-)

Zgadzam się w 200%, myślę że Panowie z NAshop'u będą mieli czym się z nami podzielić i co więcej chętnie to zrobią. (Przynajmniej liczę na to ;-))
krzych0062 pisze:Jednak jak urządzili warsztaty u siebie w firmie to ile osób z forum zaszczyciło swoją obecnością? Trochę było to żenujące... :-/
Powiem tak, wiem że chłopaki zorganizowali warsztaty u siebie jeszcze w pierwszej filii mieszczącej się w konstantynowie (myślę że to było spore utrudnienie dla niezmotoryzowanych) Co więcej myślę, że ranga prelekcji w hali expo a u nich jest trochę różna i na zbliżających się targach będzie zdecydowanie więcej ludzi.

Więc uważam, że zaproszenie Marcina i Pawła jest bardzo dobrym pomysłem.
Posiadanie zwierząt NIE JEST obowiązkiem, natomiast ich posiadanie RODZI OBOWIĄZKI.

Awatar użytkownika
krzych0062

mat114 pisze:(myślę że to było spore utrudnienie dla niezmotoryzowanych
O jakim utrudnieniu mówisz? Ja przejechałem 250 km na te warsztaty choć nie jestem "zmotoryzowany"... ;-) Jak mówi przysłowie..."dla chcącego nic trudnego" :-P
Oczywiście ranga targów jest czymś innym niźli warsztaty-nazwijmy je "klubowe", niemniej fakt pozostaje faktem. Ale oczywiście miło będzie "przeżyć to jeszcze raz"...mówię o wspomnianych warsztatach :-D
Ostatnio zmieniony 2011-03-28, 21:34 przez krzych0062, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mat114

krzych0062 pisze:O jakim utrudnieniu mówisz? Ja przejechałem 250 km na te warsztaty choć nie jestem "zmotoryzowany"... ;-) Jak mówi przysłowie..."dla chcącego nic trudnego" :-P
Wiesz, między nami jest pewna różnica wieku ;-) I Ty nie masz czegoś takiego jak rodziców nad sobą, no co najwyżej żonę :-P I to był główny problem :roll:
Posiadanie zwierząt NIE JEST obowiązkiem, natomiast ich posiadanie RODZI OBOWIĄZKI.

Awatar użytkownika
krzych0062

mat114 pisze: I Ty nie masz czegoś takiego jak rodziców nad sobą, no co najwyżej żonę :-P I to był główny problem :roll:
Hm...czyżbyś miał "zmotoryzowanych rodziców". którzy Ci nie pozwolili pojechać na warsztaty? :-P

Awatar użytkownika
mat114

krzych0062 pisze:Hm...czyżbyś miał "zmotoryzowanych rodziców". którzy Ci nie pozwolili pojechać na warsztaty? :-P

Dokładnie wtedy jeszcze nie byłem szczęśliwym posiadaczem prawa jazdy wiec mogłem sobie co najwyżej w necie poczytać...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy Akwarystyczne, Spotkania, Konkursy”