Forum Akwarystyki i Terrarystyki - Toruń 2010
Jak wiecie parę osób od nas wybrało się do Torunia

A oto co można było zobaczyć:
Pielęgnice z Tanganiki wystawione przez dr Pawlaka z Muzeum Przyrodniczego w Toruniu

Pyszczak tym razem z jeziora wiktorii (furu)

Skalary F1 przyjechały ze śląska (GSA)

Wielopłetwiec, może niektórzy nawet go poznają :)

Jednoz najładniejszych krewetkariów, wiadomo kto wystawił :)

Troszkę morszczyzny prosto z Łodzi

Trochę inna przezroczka

I coś innego niż ryby :)

A oto co można było zobaczyć:
Pielęgnice z Tanganiki wystawione przez dr Pawlaka z Muzeum Przyrodniczego w Toruniu

Pyszczak tym razem z jeziora wiktorii (furu)

Skalary F1 przyjechały ze śląska (GSA)

Wielopłetwiec, może niektórzy nawet go poznają :)

Jednoz najładniejszych krewetkariów, wiadomo kto wystawił :)

Troszkę morszczyzny prosto z Łodzi

Trochę inna przezroczka

I coś innego niż ryby :)

Ostatnio zmieniony 2010-04-12, 20:30 przez Pigul71, łącznie zmieniany 2 razy.
I jeszcze akwaria na forum (UMK):

Stowarzyszenie łódzkich akwarystów i terrarystów:

Rośliny na sprzedaż"AFRA":

AFRA-to akwarium było godne uwagi
.
Po prelekcji Chrisa (plakat z krewetkami podpisany)
:

Stoisko łódzkiego stowarzyszenia akwarystów i terrarystów:

Stoisko Tropicala:

Stoisko łódzkiego Rybarium (od lewej:Krzysiek, Zafira vel Margaret, Jabol)):

Muzeum Przyrodnicze na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika, Instytut Biologii i Nauk o Ziemi:
Zwiedzaliśmy zbiory muzealne z zakresu ornitologii, ichtiologii, kręgowce i bezkręgowce, gady, płazy, stawonogi..różne zwierzątka w formalinie i szkielety. Mieliśmy przyjemność oglądać również akwaria z pielęgnicami z jeziora Wiktorii, Tanganika, Malawi.

Kilka gablot ze zbiorami:

Krzysiek(krzych0062),Paweł(Muhhamad) i ja

I większa nasza grupa

Stoisko Aquaela i wiadomo kto

Stowarzyszenie łódzkich akwarystów i terrarystów:

Rośliny na sprzedaż"AFRA":

AFRA-to akwarium było godne uwagi

Po prelekcji Chrisa (plakat z krewetkami podpisany)

Stoisko łódzkiego stowarzyszenia akwarystów i terrarystów:

Stoisko Tropicala:

Stoisko łódzkiego Rybarium (od lewej:Krzysiek, Zafira vel Margaret, Jabol)):

Muzeum Przyrodnicze na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika, Instytut Biologii i Nauk o Ziemi:
Zwiedzaliśmy zbiory muzealne z zakresu ornitologii, ichtiologii, kręgowce i bezkręgowce, gady, płazy, stawonogi..różne zwierzątka w formalinie i szkielety. Mieliśmy przyjemność oglądać również akwaria z pielęgnicami z jeziora Wiktorii, Tanganika, Malawi.

Kilka gablot ze zbiorami:

Krzysiek(krzych0062),Paweł(Muhhamad) i ja

I większa nasza grupa

Stoisko Aquaela i wiadomo kto

Ostatnio zmieniony 2010-04-12, 20:50 przez Zafira, łącznie zmieniany 4 razy.
To i ja dorzucę moją porcję:
Przybyliśmy i ludzie klękali przed naszymi baniakami, wnioskujemy że były najlepsze;)
Dalej uśmiechnięty pan z firmy Hagen prezentował nam nowe, śliczne kubełki Fluvala. Potem powiedział cenę i się zdziwiłem, jak i cała reszta...
A tu miły człowiek zainteresował się wielopłetwcami i z chęcią odpowiedziałem mu na wszystkie pytania.
Obok była mała wystawa zdjęć Chrisa Lukhaupa, który potem zrobił bardzo ciekawą prelekcję.
Tu przyczajony wielopłetwiec z naszego baniaka.
Bardzo ciekawe sumy z wód słonawych, również z naszego klubu.
Totalny misz-masz w akwarium pewnej hurtowni z Warszawy.
Afra pokazała jak zwykle piękne rośliny
Akwarium morskie wystawione na stanowisku Aquaela, urządzone przez naszych chłopaków.
I piękna ryba z tego akwarium
Było dużo akwariów z pielęgnicami z 3 wielkich jezior Afryki
A także z gatunkami amerykańskimi
Jak zwykle w Toruniu sporo było terrarystów i pokazali wiele ładnych zwierzaków.
A to my: od lewej Zabapinkfloyd, Alchemik, Marek Cebula i ja:-) Zdjęcie robiła moja narzeczona Kasia, a pozostały skład ŁSAiT obecny w Toruniu to Pigul71, Wojtek (pierwszy admin akwarysci.com), były prezes Sławek oraz nowy członek Stanisław.
Zdjęć nie ma zbyt wiele bo część nie powychodziła, a części baniaków w sobotę nie obfotografowaliśmy a przy zaistniałych okolicznościach drugi dzień wystawy został odwołany i trzeba nam było się szybko zwijać w niedzielę rano.
Przybyliśmy i ludzie klękali przed naszymi baniakami, wnioskujemy że były najlepsze;)

Dalej uśmiechnięty pan z firmy Hagen prezentował nam nowe, śliczne kubełki Fluvala. Potem powiedział cenę i się zdziwiłem, jak i cała reszta...

A tu miły człowiek zainteresował się wielopłetwcami i z chęcią odpowiedziałem mu na wszystkie pytania.

Obok była mała wystawa zdjęć Chrisa Lukhaupa, który potem zrobił bardzo ciekawą prelekcję.

Tu przyczajony wielopłetwiec z naszego baniaka.

Bardzo ciekawe sumy z wód słonawych, również z naszego klubu.

Totalny misz-masz w akwarium pewnej hurtowni z Warszawy.

Afra pokazała jak zwykle piękne rośliny

Akwarium morskie wystawione na stanowisku Aquaela, urządzone przez naszych chłopaków.

I piękna ryba z tego akwarium

Było dużo akwariów z pielęgnicami z 3 wielkich jezior Afryki

A także z gatunkami amerykańskimi

Jak zwykle w Toruniu sporo było terrarystów i pokazali wiele ładnych zwierzaków.

A to my: od lewej Zabapinkfloyd, Alchemik, Marek Cebula i ja:-) Zdjęcie robiła moja narzeczona Kasia, a pozostały skład ŁSAiT obecny w Toruniu to Pigul71, Wojtek (pierwszy admin akwarysci.com), były prezes Sławek oraz nowy członek Stanisław.

Zdjęć nie ma zbyt wiele bo część nie powychodziła, a części baniaków w sobotę nie obfotografowaliśmy a przy zaistniałych okolicznościach drugi dzień wystawy został odwołany i trzeba nam było się szybko zwijać w niedzielę rano.
Ostatnio zmieniony 2010-04-12, 21:27 przez Kubiszon, łącznie zmieniany 3 razy.
Ale ja nie napisałam nigdzie,że to są tęczanki,kto inny o tym napisałKubiszon pisze:Zafira, te inne tęczanki to gatunek przeźroczki, mamy 2 osobniki w klubie. Wyjątkowo brzydkie.

Oj tak..kryształ,zdjęcie nie oddaje piękna tego akwaKubiszon pisze:Afra pokazała jak zwykle piękne rośliny

Edit:Ten misz masz ze strzelczykami reklamuje jakąś hurtownię roślin akwariowych,akurat był tłok i nie zrobiłam foto,bo akwa nieadekwatne do reklamy,co nad nim widniała

Kuba,ja Was widziałam

Ostatnio zmieniony 2010-04-12, 20:32 przez Zafira, łącznie zmieniany 2 razy.
Tak to Pigul w końcu się kiedyś pomylił... to już usunąłem i przepraszam za pomyłkę.Zafira pisze:Kubiszon pisze:Zafira, te inne tęczanki to gatunek przeźroczki, mamy 2 osobniki w klubie. Wyjątkowo brzydkie.
No to wychodzi, że my Cię też!Zafira pisze: Kuba,ja Was widziałam

Ostatnio zmieniony 2010-04-12, 20:33 przez Kubiszon, łącznie zmieniany 2 razy.
No wiesz,tak mnie posądzić heheKubiszon pisze:Tak to Pigul w końcu się kiedyś pomylił... to już usunąłem i przepraszam za pomyłkę.

Zwiedzaliśmy zbiory paleontologiczne na UMK. Oprowadzał nas dr Roman Pawlak-wykładowca, badacz endemicznych pielęgnic wielkich jezior afrykańskich, autor książki:"Pielęgnice jeziora Tanganika".

A tutaj dr Roman Pawlak pokazuje nam swoją hodowlę pielęgnic, która znajduje się w podziemiach uniwersytetu:

No ładnieKubiszon pisze:No to wychodzi, że my Cię też!

Ostatnio zmieniony 2010-04-13, 10:23 przez Zafira, łącznie zmieniany 4 razy.
- krzych0062
To i ja wrzucę fotki...
Pani fotograf w akcji
...i to przy akwach ŁSAiT
Małe akwarium z prześlicznymi kreweciami toruńskiego hodowcy "Garnella"
I jeszcze jedno...
Zafira i kocan 1wraz z małżonką...Pozdrowienia dla pary największych akwarystycznych podróżników...
Pani fotograf w akcji

Małe akwarium z prześlicznymi kreweciami toruńskiego hodowcy "Garnella"

I jeszcze jedno...

Zafira i kocan 1wraz z małżonką...Pozdrowienia dla pary największych akwarystycznych podróżników...

Ostatnio zmieniony 2010-04-12, 23:08 przez krzych0062, łącznie zmieniany 2 razy.
Hi..no i wyszło, że też klękałam przy tych dziełachkrzych0062 pisze:Pani fotograf w akcji...i to przy akwach ŁSAiT

Taa..ze mnie taka pani fotograf...

Garnella:

Ostatnio zmieniony 2010-04-13, 07:20 przez Zafira, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Jak znajdę nazwę producenta to dam Ci znać, jest to czarny kwarc pakowany w worki po 10 kg.
Granulacje ma od pyłu do gdzieś 2 mm, także jest całkiem fajny.
Granulacje ma od pyłu do gdzieś 2 mm, także jest całkiem fajny.
Ostatnio zmieniony 2010-04-13, 10:46 przez zabapinkfloyd, łącznie zmieniany 1 raz.
Widzieliśmy się kilka lat temu na Starcie, w sprawie czasopism akwarystycznychTak jakoś myślałem że Cie już kiedyś widziałem Zafira, czyli nie byłem w błędzie :)

Ostatnio zmieniony 2010-04-13, 10:47 przez Zafira, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Kontakt: