Pet Fair 2014

ODPOWIEDZ
discus6

Pet Fair 2014

Post autor: discus6 »

http://www.targi.lodz.pl/targi/273-xiv- ... nformacje/
Ktoś posiada jakieś informacje na temat akwarystycznej strony tej imprezy :?: .
discus6

Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

"Jakieś" zapewne tak ;-) Największą wiedzę w temacie posiada kierownik projektu Pani Edyta :-)

Awatar użytkownika
wachkala

Post autor: wachkala »

Póki co są na etapie dzwonienia do firm i zachwalania że warto się wystawić.
Teraz to dobry moment z nimi rozmawiać o jakiś wystawach / konkursach bo takie rzeczy teraz są atrakcją która potencjalnie przyciągnie oglądających / klientów a gdy już wszystko będzie ułożone, wystawcy skompletowani to jakieś wystawy / konkursy to nie do końca potrzebna rzecz na którą trzeba znaleźć miejsce.

Awatar użytkownika
Zafira

Post autor: Zafira »

wachkala pisze:dobry moment z nimi rozmawiać o jakiś wystawach / konkursach bo takie rzeczy teraz są atrakcją która potencjalnie przyciągnie oglądających / klientów a gdy już wszystko będzie ułożone, wystawcy skompletowani to jakieś wystawy / konkursy to nie do końca potrzebna rzecz na którą trzeba znaleźć miejsce.
Sam sobie zaprzeczyłeś, bo piszesz że wystawa przyciągnie klientów,a za chwilę,że nie jest potrzebna :-). Nie o miejsce chodzi, miejsca jest cała masa.
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

Awatar użytkownika
krzych0062

wachkala pisze:Póki co są na etapie dzwonienia do firm i zachwalania że warto się wystawić.
A skąd Ty to wiesz kolego? :-)
wachkala pisze:Teraz to dobry moment z nimi rozmawiać o jakiś wystawach / konkursach bo takie rzeczy teraz są atrakcją
Rozumiem, że jesteś w trakcie takowych rozmów :-)
wachkala pisze:rozmawiać o jakiś wystawach / konkursach bo takie rzeczy teraz są atrakcją która potencjalnie przyciągnie oglądających / klientów
I tu niestety, ale błędne myślenie...nawet bardzo błędne. Włodarze z MTŁ mają inną "wizję", czego niestety, ale osobiście wraz Zafirą doświadczyliśmy w czasie rozmów... :evil:

Awatar użytkownika
wachkala

Post autor: wachkala »

krzych0062 pisze:A skąd Ty to wiesz kolego? :-)
Nie powiem ale info pewne. Ty też krzysiu od siebie nic na forum nie zdradzasz a od innych wymagasz no zastanów się.
krzych0062 pisze:Rozumiem, że jesteś w trakcie takowych rozmów :-)
Nie, nigdy nie chciałem i nie chcę zajmować się organizacją tej konkretnej imprezy więc i tym razem się nie zajmę ale gdyby ktoś miał pomysł i chciał go zrealizować to teraz jak najbardziej ma szanse pogadać.
krzych0062 pisze:I tu niestety, ale błędne myślenie...nawet bardzo błędne. Włodarze z MTŁ mają inną "wizję"
Mają jedną wizję bardzo prostą. Maksimum wystawców i maksimum odwiedzających.

P.S. nie będę wdawał się w dyskusje i dalej odpisywał na zaczepki.
Chciałem tylko przekazać, że teraz jest najodpowiedniejszy moment na wszelkie działania ŁZA i innych ochotników bo od trzech tygodni dopiero dzwonią (dzwoni jedna osoba) do firm więc jeszcze wszystko jest w powijakach i wiele można zmienić / ustalić / przemyśleć. to wszystko z mojej strony.

P.S.2 miesiąc przed imprezą każda osoba, która przyjdzie z pomysłem / propozycją będzie traktowana jak kolejny problem trudny do rozwiązania i niepotrzebny kłopot bo na miesiąc przed imprezą jest zbyt dużo pracy by zajmować się nowymi dodatkowymi nawet fenomenalnymi pomysłami.
Ostatnio zmieniony 2014-05-01, 00:32 przez wachkala, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Witek Miszczak

Post autor: Witek Miszczak »

Kolego wachkala... MŁT od dłuższego czasu niszczą swoje targi, czas więc im pomóc :evil: . Łódź akwarystyką stoi, a inne małe miasta robią dużo lepsze imprezy. IMO czas odciąć tą starą, śmierdzącą pępowinę i się wykluć, tak jak niedawno zrobiła to Warszawa.

Awatar użytkownika
furraan

Post autor: furraan »

Jako Łodzianin, który sprzeciwia się z bezsensownemu powtarzaniu, że w Łodzi dzieje się non-stop źle - staram się zauważać to, co w Łodzi się udało i ile zaszło zmian na lepsze :-) Jednak kwestia obecnej działalności MTŁ (w ramach naszego hobby) to coś - czego nie jestem w stanie zrozumieć :evil: Niech MTŁ sobie robią co chcą i do kiedy siedzące tam Panie nie zrozumieją, że nasze hobby i ich targi działają na zasadzie ,,naczyń połączonych", to te targi będą z roku na rok gorsze. Reasumując : z MTŁ dzieje się źle .
Piszę to z przykrością, bo jako lokalny patriota (ale na pewno nie naiwny ;-) ) chciałbym żeby w Łodzi imprezy były na najwyższym poziomie i by taka impreza cementowała nasze lokalne środowisko. Wszystko to oczywiście w ramach sensowności ekonomicznej, a nie żyrowaniu na ,,naiwności hobbystów" - te czasy na szczęście już się skończyły :-P

Nawiasem pisząc pamiętam, jak wśród moich znajomych byłem krytykowany za to, że w dyskusji śmiałem poprzeć decyzję braku organizacji ME 2012 w Łodzi (tzn. budowy stadionu) - minęło kilka lat i wydaje mi się, że miałem rację (kto by utrzymywał tak duży stadion ? ) - czyt. - Kraków, Wrocław .......... :-P Jest to tylko potwierdzenie dla mnie, że pomimo moich zapatrywań na cementowanie lokalnej społeczności, etc. - nie straciłem kontaktu z rzeczywistością (głównie ekonomiczną ;-) ). I żeby nie było - powstanie Hali Atlas Arena było bardzo dobrym pomysłem - taki absurd :-P ( w miarę sensowne koszty).
,, ... idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
wśród odwróconych plecami i obalonych w proch .. "

,, .. bądź odważny gdy rozum zawodzi bądź odważny
w ostatecznym rachunku jedynie to się liczy .."

Zbigniew Herbert

Awatar użytkownika
krzych0062

Może zmiana na najwyższym szczeblu w MTŁ zaowocuje większym i lepszym zrozumieniem rynku zoologicznego-zwłaszcza akwarystycznego- w kontekście Targów Pet Fair a co za tym idzie przywróci ogólnokrajowy prestiż i renomę wspomnianej imprezy, czego w imieniu ogromnej rzeszy łódzkich akwarystów życzę nowej Pani Prezes
http://www.dzienniklodzki.pl/artykul/34 ... FxIY0.like

Pabian

Post autor: Pabian »

Nie wiem Krzychu czy ta zmiana coś pomoże (obym się mylił) ...zmiana jest że tak powiem "kosmetyczna" -przejście ze stanowiska dyrektora ds. organizacji -na prezesa....dalej będzie jak było , bo tu potrzebna jest świeża krew ....ale jak pisałem wyżej -obym nie miał racji

ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy Akwarystyczne, Spotkania, Konkursy”