Anentome helena
Anentome helena
A ja chciałbym się zapytać czy u was też się zdarzyło że helenki znikają w żwirku na miesiąc albo dłużej??
U mnie była taka sytuacja:
wpuściłem je do akwa ze sporą ilością inych ślimaczków( tych nieproszonych) i na początku wcinały je jak szalone. Helenki były ogólnie widzialne i aktywne. Z czasem przybywało coraz to więcej pustych skorupek. I w pewnym momencie Helenki zniknęły.
Zakopały się w żwirku i nie wyłażą od jakiegoś 1,5 miesiąca.
Były w akwa 60 l z krewetkami. Znalazłem je ręcznie w żwirku i przeniosłem do innego krewetkarium 25l, tam też się zakopały i nadal nie wychodzą.
Czy u was też sie tak zachowują? Jak to długo może trwać?
Pozdrawiam
U mnie była taka sytuacja:
wpuściłem je do akwa ze sporą ilością inych ślimaczków( tych nieproszonych) i na początku wcinały je jak szalone. Helenki były ogólnie widzialne i aktywne. Z czasem przybywało coraz to więcej pustych skorupek. I w pewnym momencie Helenki zniknęły.
Zakopały się w żwirku i nie wyłażą od jakiegoś 1,5 miesiąca.
Były w akwa 60 l z krewetkami. Znalazłem je ręcznie w żwirku i przeniosłem do innego krewetkarium 25l, tam też się zakopały i nadal nie wychodzą.
Czy u was też sie tak zachowują? Jak to długo może trwać?
Pozdrawiam
To że helenki znikają w podłożu na jakiś czas to jest u nich normalne . Czasami się tak zdarza że wychodzą w nocy na polowanko a w dzień się z powrotem zakopują .
Moje szkiełko
http://akwarysci.com/forum/viewtopic.php?p=83723#83723
http://akwarysci.com/forum/viewtopic.php?p=83723#83723
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Jeśli nie miały innych ślimaków jako papu i jednocześnie nie karmiłeś w zbiornikach pokarmem zwierzęcym np. ochotką to po prostu mogły być zagłodzone.
P.S.
Pisałem o helenkach
P.S.
Pisałem o helenkach
Ostatnio zmieniony 2010-05-15, 21:56 przez TomekP, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: