JBL test Co2 Staly

ODPOWIEDZ
padrem

JBL test Co2 Staly

Post autor: padrem »

WItam, zakupilem test na CO2 JBL postapilem zgodnie z instrukcja lecz nie widze zadnych efektow... zastanawiam sie czy cos zle zrobilem czy nie, jedyna rzecza co moglem zrobic nie tak to jest to ze do tego plastikowego pojemniczka z plynem nie wpuscilem ani kropli wody test jest w akwarium przyklejony na szybie w srodku jest plyn nie rozcienczony wogle
czy cos zrobilem nie tak ?
Ostatnio zmieniony 2011-09-23, 20:04 przez padrem, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek »

padrem

nadal nie wiem o co w tym chodzi czy wkoncu ma sie tam ta woda dostac czy nie...

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek »

wszystko jest tam napisane. Są dwie wersje testu. poczytaj

padrem

no dobra czyli woda ma sie tam nie dostac a babelek powietrza ma temu zapobiec ;)

Awatar użytkownika
asusa7

Post autor: asusa7 »

Kolega spider72 opisał wszystko tutaj

Awatar użytkownika
syjon

Post autor: syjon »

Witam

CZy amsz ten test co daje się 1,5 ml wody i 2-4 kropli roztworu?
Jesli tak to tak zrób ,mam ten sam test
Pamietaj ze test reaguje z okoł 2 godzinym opóżnieniem..czyli to co widzisz to było dwie godziny temu,chyba że zrobiłeś go z wody akwariowej chwile temu to pokaże Ci sytuacje terażniejszą
Ostatnio zmieniony 2011-10-11, 17:36 przez syjon, łącznie zmieniany 2 razy.
Malawi

padrem

a wiec ja rozkminilem moj test wlewam 35 kropelek roztworu do przezroczystego pojemniczka trzymajac do gory nogami nasuwam czesc z przyssawkami i uszczelka na czesc przezroczysta caly czas trzymajac do gory nogami, po czym obracam calosc do dolu nogami tak aby roztwor nie wydostal sie z pojemnika i wkladam 10 cm od tafli wody przyklejam na szybe ;) po jakis 3 godinach powinno juz wskazac poziom CO2 poprzez parowanie wody do pojemniczka ale najistotniejsza sprawa tutaj jest brak dostepu wody do baniaczka, w momencie kiedy wkladamy caly pojemniczek do wody lapie on "Babla" od spodu i ten babel musi sie tam zostac nie wolno go przeganiac pukac aby wyplynal przebijac czy czegokolwiek on tam poprostu musi byc :) mam nadzieje ze dobrze udalo mi sie to wytlumaczyc "na chlopski rozum" :) tak aby wszyscy rozumieli ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Woda, Parametry, Preparaty, Testy”