Parametry wody do LT

Awatar użytkownika
wojtekr

Post autor: wojtekr »

jeżeli spełniasz pozostałe warunki LT (oprócz ziemi pod żwirkiem), to raz w tygodniu 10% starczy. Ja ponieważ miałem zbiornik odkryty i praktycznie coziennie dolewałem 1-1,5 wody, to podmieniałem raz na 5-6 miesięcy ok 20%.

sylus

Post autor: sylus »

Hmmm mam nadzieję że spełniam pozostałe warunki :P Twarda woda,standardowe oświetlenie,filtr jakiś wewnętrzny,grzałka,roślinki kupie jak już się dokładnie zapoznam z tym które są odpowiednie,póki co będzie pływać 8 neonków z innego akwarium i Helenki :)

Awatar użytkownika
wojtekr

Post autor: wojtekr »

Ta grzałka, to chyba nie jest najistotniejszy element LT ;-) .
Nie wiem, czy Cię dobrze zrozumiełem, ale rośliny, to nie później, tylko od zaraz na starcie muszą być i to dość dużo. Nie wiem, jaki będziesz miał litraż, ale rybki muszą być bo one mają maja nawozić :mrgreen:

sylus

No wiem że grzałka nie jest potrzebna,ale lubię mieć chłodno w pokoju więc się przyda,a akwarium małe kupowałem latem na 2 tygodnie jak restart robiłem w dużym akwarium to grzałki nie kupowałem :D Rośliny oczywiście że kupie od razu napisałem tylko to co już mam :P Muszę jeszcze tylko znaleźć kogoś kto przygarnie mojego zbrojnika niebieskiego i można zakładać :D

sylus

Aha akwarium 25l.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Woda, Parametry, Preparaty, Testy”