GH a KH czyli twardość ogólna a węglanowa.

Bajka

Post autor: Bajka »

spike1975 pisze:pytanie bynajmniej nie jest z tego cyklu, najwyraźniej go nie zrozumiałeś.
To Ty zadajesz pytania w taki sposób jak wiele początkujących w dziale choroby. Ryba nie je co jej jest ?
W taki sposób Ci odpowiedziałem jak zdałeś że nie warto(bo dla mnie nie). Twierdzisz że mało się znam Ci napisałem mniej więcej czego daj. Sprawdź na litrze wody i zobaczysz czy się opłaca czy nie.

Pigul71, Jesteś prze :-D
I dobrze Ci to odpowiedział. Chcesz dla roślin daj np Co2 i kwas. Dla paletek zrób np armatę torfową+kwas.
Ostatnio zmieniony 2013-05-16, 19:35 przez Bajka, łącznie zmieniany 1 raz.

queen

Post autor: queen »

3runer pisze:żyworódki, jest kilka ciekawych rybek
kilka Betta też da radę w takich parametrach
pospolitsze krewetki

jeszcze pytanie jaki to baniak
Tego się właśnie obawaiałam. Robię research od jakiegoś czasu, a tu sie okazuje, że nie tylko Ph jest przeszkodą do posiadania ciekawych ryb. Akwarium niewielkie- 90l, długość 90 cm.

Awatar użytkownika
Pigul71
Kontakt:

Post autor: Pigul71 »

Jak żyworódki to i pozostałe ryby, które z nimi żyja, czyli cała Ameryka środkowa, choć to zazwyczaj spore pielęgnice, cała masa brzanek i danio, niektóre kirysy i zbrojniki, niektóre azjatyckie sumy (niestety raczej większe ryby), afrykańskie sumy, trochę afrykańskich pielęgnic. Jest w czym wybierać, zwłaszcza jeśli nie planujesz ich rozmnażać. Świat nie kończy się na apisto i i drobnoustkach (są jeszcze kiryski). Znacznym ograniczeniem jest wielkość zbiornika. 90 cm daje już jakieś tam pole do popisu. Nawet zwyczajne ryby mogą być ciekawe, a wbrew pozorom ich zakup wcale nie taki prosty. Znalezienie w sklepie pozbawionych wad genetycznych, niezdeformowanych i zapyziałych brzanek sumatrzańskich, czy gurami zaczyna być problemem.
Pzd
trollujący P.

spike1975

Post autor: spike1975 »

"To Ty zadajesz pytania w taki sposób jak wiele początkujących w dziale choroby. Ryba nie je co jej jest ? "

jeżeli nie rozumiesz o co pytam to po prostu nie odpowiadaj, to nie jest obowiązkowe. ale jeżeli twoim zdaniem pytanie na które nie potrafisz odpowiedzieć a bardzo byś chciał (nie wiem z jakiego powodu) jest "niewłaściwe" i ja "źle pytam" to jest to po prostu śmieszne. :D
no ale jak tam sobie chcesz.
(\ /)
(O.o)
(> <) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Woda, Parametry, Preparaty, Testy”