Myślałem ostatnio nad poskoczkami i żółtaczkami indyjskimi ale przeczytałem że muszą mieć słoną wodę i w związku z tym chciałbym się dowiedzieć jak się zasala wodę czy są do tego preparaty w sklepach zoologicznych . Po prostu wszystko na ten temat co wiecie może ktoś ma jakieś doświatczenie . Mam niby jakąś taką sól akwarystyczną (taka jest niebieska) ale ją dodaje jak ryby są chore czy to jest taka . Jak sprawdzić zasolenie i jakie rośliny i zwierzęta mogę trzymać w takim średni zasolonym akwarium.Czy znacie jakieś strony z takimi informacjami.
I przepraszam jeżeli dodałem w złym miejscu post jestem początkującym więc się za bardzo nie znam gdzie co.
Jak się zasala wode?
Jak się zasala wode?
Ostatnio zmieniony 2011-05-26, 11:29 przez arturw611, łącznie zmieniany 1 raz.
Sorry, że tak późno, ale jakoś umknął mi Twój post. Żeby zasolić, musisz kupić małe opakowanie soli morskiej akwarystycznej, takiej jak do akwarium morskiego. Z tymi na choroby kolorowymi solami bym nie kombinował, nie wiadomo co tam do końca jest.
Jeżeli chodzi o sprawdzanie zasolenia, to musisz mieć solomierz (gęstościomierz), są różne rodzaje, różne ceny, najtańszy koło 20zł.
Jeżeli chodzi o sprawdzanie zasolenia, to musisz mieć solomierz (gęstościomierz), są różne rodzaje, różne ceny, najtańszy koło 20zł.