wysokie GH prosze o pomoc

lukaszLDZ

Post autor: lukaszLDZ »

Tż jestem na etapie podłoża i tutaj stanałem w realizacji planów :-> co do krewetek to sa specjalne podłoża dla krewetek i chyba te byłyby najlepsze. Ja osobiscie tez szukam odpowiedniego podłoza a chce miec żwirek, wiec tylko substrat wchodzi w grę, macie pomysł na jakiś substrat najlepiej zmniejszający twardośc i ph?? biogrunt z tego co wiem jest obojętny dla podłoża, aqua substrate zbija ph ale to gotowe podłoże a ja szukam substratu podżwirowego, który działa własnie jak aqua substrate
Łukasz

White Pearl

Post autor: White Pearl »

wiem że jak będziesz miał takie krewetki ja RC BB czy WP to nie ma sensu pakować kasy w oryginalne podłoża
8L
9L
11L

112L - hodowla gupików

Niedługo 2 x 10L

White Pearl

Post autor: White Pearl »

Więc tak :
przed tygodniem zagotowałem wode ( 2L na próbe) i dzisiaj zmierzyłem parametry i... wielka d*** z tego , woda ma parametry PH- 7,1 KH-5 GH-10 wiec nic mi to nei da , co myślicie o wodzie demineralozowanej z Tesco ?? czy ona sie nada ?? no i jakie ma parametry ?? bo wątpie żeby mi dali w Tesco zrobić testy wody ;)
8L
9L
11L

112L - hodowla gupików

Niedługo 2 x 10L

lopuch

Post autor: lopuch »

nada się a co do parametrów to GH 0 KH 0 pH nie mam pojęcia ale powinno być 7 lub poniżej. Ale jeżeli masz to trefne podłoże to szkoda twojej kasy na tą wodę bo i tak będzie pewnie przez dłuższy czas wodę zatwardzać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Woda, Parametry, Preparaty, Testy”