wysokie GH prosze o pomoc
Tż jestem na etapie podłoża i tutaj stanałem w realizacji planów
co do krewetek to sa specjalne podłoża dla krewetek i chyba te byłyby najlepsze. Ja osobiscie tez szukam odpowiedniego podłoza a chce miec żwirek, wiec tylko substrat wchodzi w grę, macie pomysł na jakiś substrat najlepiej zmniejszający twardośc i ph?? biogrunt z tego co wiem jest obojętny dla podłoża, aqua substrate zbija ph ale to gotowe podłoże a ja szukam substratu podżwirowego, który działa własnie jak aqua substrate

Łukasz
-
-
Więc tak :
przed tygodniem zagotowałem wode ( 2L na próbe) i dzisiaj zmierzyłem parametry i... wielka d*** z tego , woda ma parametry PH- 7,1 KH-5 GH-10 wiec nic mi to nei da , co myślicie o wodzie demineralozowanej z Tesco ?? czy ona sie nada ?? no i jakie ma parametry ?? bo wątpie żeby mi dali w Tesco zrobić testy wody ;)
przed tygodniem zagotowałem wode ( 2L na próbe) i dzisiaj zmierzyłem parametry i... wielka d*** z tego , woda ma parametry PH- 7,1 KH-5 GH-10 wiec nic mi to nei da , co myślicie o wodzie demineralozowanej z Tesco ?? czy ona sie nada ?? no i jakie ma parametry ?? bo wątpie żeby mi dali w Tesco zrobić testy wody ;)
8L
9L
11L
112L - hodowla gupików
Niedługo 2 x 10L
9L
11L
112L - hodowla gupików
Niedługo 2 x 10L