Czy mozliwe jest tak wysokie kh w wodzie z kranu?
Czy mozliwe jest tak wysokie kh w wodzie z kranu?
Robiłem test kropelkowy SERY na kh wody z kranu (Pabianice). Po dodaniu 10 kropli do próbki woda zabarwiła się z niebieskiej na żółtą. Następnie dalej dodawałem po kropelce test, az doszedłem do 30 kropli, a woda nadal była żółto-pomarańczowa i nie zamieniła się w zieloną, kiedy to zgodnie z instrukcją należało przerwać test.
gh jeszcze nie mierzyłem. Nie mam jeszcze takiego testu. PH wychodzi mi 8.0
Testy zacząłem kupować ponieważ w akwa padają mi od początku ryby. Skalary po wpuszczeniu miałem około 1,5 miesiąca i wszystkie 4 sztuki w przeciągu 2 tygodni padły. To samo z parką Akary Błękitnej. Utrzymały się tylko 2 Zbrojniki Niebieski (z 2 wpuszczonych), a nawet Zbrojniki się rozmnożyły.
Przeżyło również 5 Kirysków Pstrych z 10 wpuszczonych.
W chwili obecnej akwa ma około 10 miesięcy, a ja obawaim sie wpuścić jakieś ryby.
Testy zacząłem kupować ponieważ w akwa padają mi od początku ryby. Skalary po wpuszczeniu miałem około 1,5 miesiąca i wszystkie 4 sztuki w przeciągu 2 tygodni padły. To samo z parką Akary Błękitnej. Utrzymały się tylko 2 Zbrojniki Niebieski (z 2 wpuszczonych), a nawet Zbrojniki się rozmnożyły.
Przeżyło również 5 Kirysków Pstrych z 10 wpuszczonych.
W chwili obecnej akwa ma około 10 miesięcy, a ja obawaim sie wpuścić jakieś ryby.