Tetra Tec EX700 - 100% ceramika?

ODPOWIEDZ
michallodz

Tetra Tec EX700 - 100% ceramika?

Post autor: michallodz »

Co myslicie o tym zeby wypelnic ten kubelek tylko ceramika? :)
Generalnie testy gdzies zgubilem wiec nie wiem jakies jest no3 ale po glonach zgaduje ze spore :P
Na filtracji mechanicznej mi nie zalezy bo to i tak takie smietnisko jest wiec gabki z kubla moglbym wywalic w sumie tylko gdzies cos o uszy mi sie obilo ze po przejsciu przez ceramike itd powinna byc gabka bo na niej niby osiada martwa materia juz??
Planuje na wlocie dac zamiast koszyka jakas gruba gabke zeby najgrubsze nie wlatywalo a w srodku dac np 3 kosze ceramiki i w ostatnim torf co wy na to?
Planuje zrobic maksymalne BW po nowym roku wiec rosliny chyba poleca (zostanie moze cos plywajacego) wiec musze pomyslec o parametrach bo ryb mam sporo i to mlodych wiec brudza i nie chca sie na zlosc dobrac w cos konkretnego zebym mogl oddac reszte :)

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek »

Keramzyt jest bardziej porowaty czyli jest lepszy niż ceramika.

michallodz

No zdania sa podzielone :) Myslalem o tym ale podobno zatwardza wode a tego wolalbym uniknac
a swoja droga gdzie w lodzi mozna tanio jakis dostac? Casto jest?

krzysiekfl

Post autor: krzysiekfl »

Castorama - 5 litrow - niecale 6 zlotych.

michallodz

No tak mi mów :) Juz liczylem dwa razy wiecej za wysylke sama :D Kupie i zrobie najpierw testy czy nie zatwardza wody bo wtedy bedzie sie nadawal co najwyzej do kwiatkow :)

michallodz

Du.a :P Keramzyt z casto za 5,98 zatwardza wode do wartosci wiekszej niz w kranie mam :) wiec chyba mimo jego cenowej przewagi postawie na ceramike

ODPOWIEDZ

Wróć do „Woda, Parametry, Preparaty, Testy”