Zielona woda (mleko) po restarcie - jak się tego pozbyć ?

Awatar użytkownika
megalomaniacc
Moderator

Post autor: megalomaniacc »

Samego żwiru nie ale faktu, że go wygotowałeś. Nie masz w podłożu żadnych składników potrzebnym roślinom co daje przewagę zielenicą. Ogranicz nawożenie albo zaprzestań całkowicie na jakiś czas.
Stosowanie samego żwiru to kiepski pomysł, rośliny zakorzenione nie mają co jeść w takim podłożu a to daje doskonałe warunki dla glonów, które żywią się nawozami, kóte dajesz do wody
Obrazek

king
Kontakt:

Post autor: king »

jesteś kozak ja dla narybku nie udolnie zakładałem hodowle chlorelli i działały najdłużej tydzień dwa a tu proszę stałe źródło chlorelli też bym tak chciał świetny pokarm to dla narybku a co do tego że to zielenice to raczej nie bo widać by było zielone około 2-3mm niteczki pływające w toni taka sytuacja ma miejsce w akwarium w manufakturze w akwarium z tęczankami.
Masz najzdrowszy i najpożyteczniejszy zakwit wody jaki można sobie wyobrazić będziesz miał ryby wielkości wielorybów hhihihih.
jak chcesz się tego pozbyć mam gąbki słodkowodne tropikalne mogę ci dać porcję zarodową jak stara woda nie działa. Likwidują szybciorem zakwit wody

dj_rey

Post autor: dj_rey »

W końcu po półtora roku udało mi się przezwyciężyć zieloną wodę :) i to w niecałe dwa tygodnie. Zakupiłem węgiel aktywny w saszetce i oraz preparat Aquasan-S oraz podmieniałem przegotowaną wodę w ilości 30l co tydzień. Teraz w końcu mogę się cieszyć krystaliczną wodą oraz obejrzeć co przez te półtora roku mi się tam uchowało :)
Nie wiem czy to te preparaty i przegotowana woda zadziałały, czy to po prostu był przypadek ale najważniejsze, że już jest ok.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Woda, Parametry, Preparaty, Testy”