2 pytania : Nalewanie wody regał, woda z osmozy
2 pytania : Nalewanie wody regał, woda z osmozy
Witam,
Mam pytanie do hodowców którzy mają regały i 1 pytanie dotyczące wody z osmozy
Jak wlewacie wodę do swoich akwariów ?
Czy wodę po przefiltrowaniu przez osmozę można od razu dodać do akwarium ?
Mam pytanie do hodowców którzy mają regały i 1 pytanie dotyczące wody z osmozy
Jak wlewacie wodę do swoich akwariów ?
Czy wodę po przefiltrowaniu przez osmozę można od razu dodać do akwarium ?
gg 2755526
- megalomaniacc
- Moderator
-
- Kontakt:
Możesz też odstawić na jeden dzień, żeby PH się ustabilizowało - dobre przy krewetkach.
Ostatnio zmieniony 2010-05-15, 21:42 przez zabapinkfloyd, łącznie zmieniany 1 raz.
I nie wystarczy żeby z butli dolać ?tutusik pisze:mam około 20cm odstepu od górnej krawedzi akwarium do podstawy nastepnej półki
Zawsze można z większego baniaczka - np. za pomocą: http://www.aura.szczecin.pl/index.php?s ... od=591#591 - pierwsza z lewej.
Ostatnio zmieniony 2010-05-16, 00:17 przez imrasil, łącznie zmieniany 1 raz.
butla sie nie miesci zeby przelac do akwarium.
Mam taki zbiornik 25l i pomyslalem zeby kupic jakas pompę która by napełniła mi zbiorniki. Macie jakis pomysl ?
Imrasil wytlumaczylbys mi co to za urzadzenie tutaj wkleiles ?:> bo nie skumalem
Mam taki zbiornik 25l i pomyslalem zeby kupic jakas pompę która by napełniła mi zbiorniki. Macie jakis pomysl ?
Imrasil wytlumaczylbys mi co to za urzadzenie tutaj wkleiles ?:> bo nie skumalem
hmm można jakis link ?:> bo wujek google za bardzo mi nie pomógł :>zami84 pisze:Uzyj glowicy LUKE
gg 2755526
- martinezsanchez
ja mam pewien pomysl dot. wlewania wody do akwa podchwycony z warsztatow NA. Do baniaka z przygotowana woda wkladamy waz, gdzie z jednej strony jest pompka zanurzona wlansnie w tej wodzi i z drugiej albo np. deszczowani albo nic....pompka zapewni cisnienie, aby woda "szla" do gory i wiadro lub inny baniak moga stac na dole... 

[center]-------------->>> KREWETLANDIA - ZDJĘCIA KREWETEK <<<--------------
krewetki:
crystal red/black,
taiwan bee,
tiger black/blue[/center]
krewetki:
crystal red/black,
taiwan bee,
tiger black/blue[/center]
Pierwsza pozycja po lewej stronie - pompa zanurzeniowa używana na jachtach. Podłączasz wąż, wrzucasz do beczki z wodą , włączasz i lejesz. Podnoszenie na 3m więc powinno starczyć nawet na górne półki regału. Małe wymiary więc wejdzie do beczki bez problemu.tutusik pisze:Imrasil wytlumaczylbys mi co to za urzadzenie tutaj wkleiles ?:> bo nie skumalem