ja przeczytalem instrukcje i wypłukałem w ciepłej wodzie przed włożeniem.
Ale jak pisałem wcześniej zaczyna mi się poprawiać po jakichś 2 miesiącach podmianek, fakt, że podmieniam tylko 5l.
Gdzieś na innym formu, gdzie też na to podłoże narzekali ktoś doradzał, żeby pogotować przez dłuższy czas, to powinno pomóc, ale to juz chyba przesada.
Jabol, zmierz może też KH. U mnie GH=KH czyli z tego wynika, że tam innej twardości poza KH już nie ma. Nie wiem, czy taka sytuacja jest dobra?
A w ogóle mam pytanko: jak sprawdzić, czy dane podłoże, czy kamień nie zmienia parametrów wody? Kiedyś ktoś mi powiedział, że wystarczy polać octem. Jak kipi, to znaczy, że będzie podnosić twardość. Proszę o komentarz, kogoś kto z chemii jest lepszy niż ja ;)
Dzięki
Wojtek
jak obniżyć poziom KH?
przy pierwszym pomiarze - KH bylo na poziomie 3-4 stwojtekr pisze: Jabol, zmierz może też KH. U mnie GH=KH czyli z tego wynika, że tam innej twardości poza KH już nie ma. Nie wiem, czy taka sytuacja jest dobra?
dzisiaj = 2 st
ocet lub inny kwas. ale trzeba zwrocic uwage czy nie ma jakichs domieszek/burzyn bo wtedy one bedzie kipiec :)wojtekr pisze:A w ogóle mam pytanko: jak sprawdzić, czy dane podłoże, czy kamień nie zmienia parametrów wody? Kiedyś ktoś mi powiedział, że wystarczy polać octem. Jak kipi, to znaczy, że będzie podnosić twardość. Proszę o komentarz, kogoś kto z chemii jest lepszy niż
- Witek Miszczak