co mam zrobić PILNE

rozmowy na dowolne tematy
melka

co mam zrobić PILNE

Post autor: melka »

Kupiłam pewien gatunek ryb z ogłoszenia na forum. Paczka przyszła-a w paczce zupełnie inny gatunek(dużo tańszy zresztą...) . Jak mam postąpić ? Żądać zwrotu równowartości ? Domagać się zamówionego gatunku ? Dodam,że mam dowód że nastąpiła pomyłka, w postaci maili (nazwa łacińska i opis gatunku) W mailach upewniałam się czy oby to ten gatunek o który mi chodzi i dostałam potwierdzenie. Co mam robić w przypadku odmówienia od sprzedawcy dosłania właściwego gatunku lub zwrotu kasy ?

Awatar użytkownika
wojtekr

Post autor: wojtekr »

A możesz podać jakieś szczegóły? Jakie to ryby? Kupione na tym forum? Czy to ktoś, kto handluje rybami, czy po prostu sprzedawał, bo zmieniał aranżację, albo nadwyżkę hodowlaną?

Jak podasz szczegóły, to może ktoś coś wymyśli dla Twojego konkretnego przypadku.

melka

Nie chcę na razie pisać o kogo chodzi bo mam nadzieję, że sprawa się rozwiąże. Ryby były kupione od sprzedawcy który się ogłasza na tym forum. Nie odbiera telefonów i nie odpowiada na maile ode mnie . Czuję się bezsilna... Poczekam jeszcze trochę i jak coś to poproszę o pomoc... jak można...

georobert

Post autor: georobert »

A wrzuć zdjęcie.

melka

Jakie zdjęcie ? :-/

przemekg

Post autor: przemekg »

pewnie rybek...

melka

...ale tych co mam czy tych z tego nieszczęsnego zamówienia ? :-)

przemekg

Post autor: przemekg »

no chyba, nie wiem, nie ja o foty prosiłem...ale pewnie o te rybki chodzi georobertowi...

georobert

To co masz i napisz co miałeś mieć, ewentualnie napisz co masz i co miałaś mieć.

melka

jak napiszę jakie to gatunki to będzie można się domyślić o kogo chodzi... a na razie chcę załatwić sprawę polubownie...

georobert

No to jak mamy pomóż, to muszą być jakieś super ryby których nikt nie ma? Bo jeżeli są normalnie dostępne to co to za tajemnica.

Kaledon

Post autor: Kaledon »

i po ostatnim wpisie już wszystko jasne o kogo chodzi :mrgreen:

melka

Niestety tracę cierpliwość... dzwonię dwa dni, piszę maile... i nic. Więc pozostało mi jeszcze forum... Sytuację opisałam (na razie) bardzo pobieżnie. Jeśli będę zmuszona poczynię następne kroki...

melka

... a tak przy okazji... Czy można pomylić te dwa gatunki ? Sicyopterus i stiphodon ?

melka

Odezwał się .......... i jak na razie kombinuje "jak koń pod górkę" nadal próbuje mi wciskać jakieś bzdury...

Zablokowany

Wróć do „Porozmawiajmy”